Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Comunicat de presa - Grava lipsa de transparenta in Comisia Mass Media a Senatului

2010-05-26

Comunicat de presa - spre difuzare imediata

Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent si Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind protesteaza fata de decizia scandaloasa a Comisiei de cultura, arte si mijloace de informare in masa a Senatului Romaniei de a evacua presa, sindicatele si organizatiile neguvernamentale de la lucrarile Comisiei in momentul inceperii dezbaterii proiectului de Lege privind organizarea şi functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societăţii Romane de Televiziune.
Miercuri, 26 mai, comisia avea pe agenda proiectul de lege initiat de deputatul Raluca Turcan; mai multe sindicate, organizatii neguvernamentale de drepturile omului si, respectiv, profesionale au depus amendamente cu scopul de a reduce posibilitatile de  control politic asupra celor doua institutii publice de mass-media. La inceperea lucrarilor comisiei, timp de jumatate de ora, reprezentantilor societatii civile li s-a permis sa-si argumenteze amendamentele, dupa care Presedintele Comisiei, domnul senator Sergiu Nicolaescu i-a invitat sa paraseasca sala, laolalta cu toate persoanele care nu erau parlamentari, inclusiv ziaristii. Precizam ca niciunul dintre membrii comisiei - au fost in sala reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare - nu a intervenit in favoarea transparentei.

 

Subliniem ca legea in dezbatere este cea care reglementeaza activitatea societatilor publice de radio si tv, subiect de maxim interes public; interzicerea accesului presei la dezbaterea acestor legi nu lasa loc decat unei singure interpretari: politicienii nu vor ca publicul sa asiste la intelegerile lor de culise al caror scop violeaza mandatul pentru care au fost votati - transformarea explicita a radioului si televiziunii publice din servicii politice in servicii publice.


Contact ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei: 021 313 4047



BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              



PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line