Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Centrul Carter (Atlanta, SUA) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunta castigatorii editiei romanesti a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala, 2010-2011

2010-07-09

Clara Stanescu, Gazeta de Sud (Craiova) si Hannelore Acarnulesei, Ziarul Hunedoreanului (Deva) sunt castigatoarele Burselor Rosalynn Carter pentru jurnalism pe probleme de sanatate mintala, editia 2010-2011. Cele doua jurnaliste din Romania se alatura grupului de bursieri din care mai fac parte sase jurnalisti din SUA si doi din Africa de Sud.

“Jurnalistii joaca un rol foarte important in formarea perceptiei publicului asupra bolilor mintale” spunea Rosalynn Carter, fosta prima Doamna a Statelor Unite si co-fondatoare a Centrului Carter. “ Daca o stire de presa sau o carte infatiseaza corect problemele psihice, oamenii vor intelege ca acestea ne pot afecta pe oricare dintre noi si ca, din fericire, chiar si cele mai grave boli mintale pot fi tratate, iar cei mai multi oameni se pot vindeca”.

Bursele au fost acordate de Centrul Carter pe baza unui concurs de proiecte. Clara Stanescu va realiza o serie de articole despre tratamentul bolilor psihice in mediul rural, cu accent pe absenta institutiilor comunitare alternative, in timp ce Hannelore Acarnulesei va elabora un produs multimedia avand ca tema legatura dintre obezitate si depresie.

 Acesta este cel de-al patrulea an in care Romania participa la acest program. Noii bursieri se vor reuni la Atlanta, la sediul Centrului Carter, in perioada 13 -15 septembrie 2010, pentru a se intalni cu fosta Prima Doamna a Statelor Unite, Rosalynn Carter, cu Grupul de Lucru pe probleme de sanatate mintala al Centrului Carter si cu Consiliul Consultativ al burselor pentru jurnalism pe probleme de sanatate mintala pentru a lua in discutie fiecare din temele propuse pentru studiu. Bursele sunt parte a efortului international al Programului pentru sănătate mintala al Centrului Carter de a reduce stigmatizarea şi discriminarea la care sunt supuse persoanele care suferă de boli mintale si de a diminua numărul informatiilor incorecte si perpetuarea stereotipurilor.

Bursele Rosalynn Carter pentru jurnalism pe probleme de sanatate mintala sunt acordate de Centrul Carter din SUA. Centrul pentru Jurnalism Independent este partenerul local in acest program si coordoneaza activitatea bursierilor romani.

Mai multe informatii despre actualii si fostii bursieri sunt disponibile la www.cartercenter.org

Ceilalti bursieri Carter din Romania au fost Alexandru Ulmanu (FJSC) si Paul Radu (Centrul Roman de Jurnalism de Investigatii), in editia 2007-2008, Emilia Chiscop (Ziarul de Iasi) si Vlad Mixich (jurnalist freelance cu contributii la Gazeta de Sud, Hotnews, Esquire), in editia 2008-2009 si Georgiana Ilie si Razvan Vintilescu, ambii jurnalisti freelance, in editia 2009 - 2010.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line