Cauta in site        
cji menu

Diverse


Invitatie la conferinta ARDOR

2010-07-13

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica ARDOR si Policy Center for Roma and Minorities deschid in acest an in proiectul Academia de Dezbateri un ciclu de conferinte publice in universitati pe teme care sunt in mijlocul unor controverse, incercand ca contureze felul in care studentii/membrii comunitatii academice utilizeaza puterea argumentelor in discursul public.

"Este indreptatita invocarea traditiei in solutionarea conflictelor de tin de nerespectarea unor drepturi civile?” este a doua motiune din serie, asupra careia se vor pronunta si Gabriel Andreescu, Valeriu Nicolae, Csaba Asztalos. Se intampla miercuri, 14 iulie, in Sala de Consiliu a Facultatii de Sociologie, Str. Schitu Magureanu 9, de la ora 17.00.
Acest subiect se dovedeste unul dintre cele mai serioase si complexe in perioada moderna. De la obiceiuri considerate traditionale in comunitati izolate pana la practici intalnite la populatii extrem de raspandite, subiectul capata sensibilitate crescuta atunci cand drepturi fundamentale sunt incalcate. Cat poate fi facuta traditia „vinovata” de abuzuri asupra minorilor, femeilor sau celor de confesiuni diferite? Care este limita pana la care sunt admisibile practici cultural/religioase specifice? Cine poarta responsabilitatea juridica in astfel de situatii si care sunt riscurile unor suprapuneri de „legiferari”?

 

Formatul de dezbatere pe care il propunem este unul consacrat in spatii culturale din lume in care „piata ideilor” este in miscare: alaturi de un debate care deschide intalnirea si care provoaca participantii la dezbatere, vom utiliza un sistem de aparate individuale de vot electronic prin care audienta poate sa isi exprime optiunile pentru ideile vehiculate. Puteti urmari astfel de sisteme si in programe precum www.thedohadebates.com sau www.intelligencesquaredus.org .


Echipa Academia de Dezbateri

www.academiadedezbateri.ro

Va invitam sa confirmati la office.ardor@gmail.com sau la 0740042224 pana marti 13 iulie

Academia de Dezbateri este finantata prin Programul Tineret in Actiune si sustinuta de Hotnews.ro si Foreign Policy Romania.

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contineBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line