Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Apararea drepturilor si libertatii presei

2010-09-24

Grupul pentru Apararea Drepturilor si Libertatii Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent organizeaza marti, 28 septembrie, ora 13.00, la Palatul Parlamentului, dezbaterea publica „Apararea drepturilor si libertatii presei”, în contextul mentionarii presei ca „vulnerabilitate” la adresa sigurantei nationale.

Strategia Nationala de Aparare, aprobata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) în 22 iunie 2010, consemneaza la capitolul „Vulnerabilitati”: „fenomenul campaniilor de presa la comanda cu scopul de a denigra institutiile statului”.
Pentru prima data în istoria post-decembrista, un document oficial al statului roman trateaza campaniile de presa si institutiile mass-media ca „vulnerabilitati” pentru securitatea nationala. In perioada urmatoare, Parlamentul Romaniei urmeaza sa se pronunte prin vot final asupra propunerii de Strategie.

Grupul pentru Apararea Drepturilor si Libertatii Presei
si Centrul pentru Jurnalism Independent considera ca libertatea presei si libertatea de opinie sunt fundamentale pentru consolidarea democratiei romanesti. Includerea unor activitati de presa printre vulnerabilitatile la adresa sigurantei nationale trebuie sa survina unei dezbateri largi, temeinice si având la baza elemente concrete care sa probeze dincolo de orice dubiu influenta negativa pe care o pot exercita, eventual, jurnalistii.


Demersul nostru isi propune sa ofere un cadru neutru unei asfel de obligatorii dezbateri publice. Dorim sa evaluam împreuna riscurile pe care le ridica includerea campaniilor de presa in Strategia Nationala de Aparare si sa identificam solutiile necesa- re eliminarii acestora.

La dezbatere au fost invitati sa participe reprezentanti ai partidelor parlamentare, ai Presedintiei, jurnalisti, politologi, analisti politici, reprezentanti ai organizatiilor societatii civile.


Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la numarul de telefon 0733.558.317 – deputat Carmen Moldovan.

Dezbaterea va incepe marti, 28 septembrie, la ora 13.00, sala Ion G. Duca, situata la nivelul P1 al Camerei Deputatilor.

Accesul se va face incepand cu ora 12.00, intrarea A1 (steaguri), vis-a-vis de parcul Izvor. Va rugam sa confirmati participarea la adresa de e-mail carmen.moldovan@cdep.ro si sa ne comunicati numarul de inmatriculare al masinii cu care veti sosi, pentru a va putea facilita accesul.


BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line