Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Closer to Oxford - aduce mai aproape spiritul dezbaterilor din universitati cu traditie democratica

2010-10-15

Comunicat de presa. Bucuresti, 15 octombrie 2010
Cât de aproape suntem de spiritul dezbaterilor din universități cu tradiție democratică?

În 1933, la Oxford Union - asociația de debate a universității cu acelasi nume - a "trecut"starnind o imensa emotie moțiunea „Acest Parlament nu ar lupta în nici o circumstanță pentru rege și ţară". În mari universități din lume, apetența pentru dezbateri organizate periodic pe subiecte din cele mai diverse in compania unor invitați de marcă este un semn distinct al garantării dreptului la opinie şi a libertății de expresie.

Cat de aproape sunt universităţile din România de acest spirit şi cat de mult sunt implicaţi studentii din Romania in viaţa cetăţii prin activităţi specific academice?
Inspirându-se din experiența cluburilor de debate cu tradiție din universități prestigioase, ARDOR și partenerii săi invită studenții din București, Iași, Cluj și Timișoara la programul Closer to Oxford. Provocam comunitatea de studenti sa exerseze cercetarea asupra unor motiuni, debate-ul online, lectura critica pe texte din jurnale de prestigiu si participarea in „fata” la dezbateri publice, alaturi de personalitati publice. Facem asta fiind convinși că libertatea de expresie și dreptul la opinie nu sunt câștigate nicăieri definitiv, ci sunt intreținute sistematic prin lectură, curaj și inteligență. In acelasi timp, propunem standarde de club si de evenimente care vor permite oricarei facultati interesate sa isi deschida propriul club de dezbateri.

 

In acest moment este lansat un poll care va decide asupra moţiunii pentru prima serie, propunerile putand fi votate pe www.closer2oxford.ro. Ne-am consultat pentru alegerea acestora cu importante organizaţii neguvernamentale/think tank-uri din Romania, considerând ca un astfel de program poate ridica in spaţiul public subiecte actuale si critice pentru societatea româneasca.

 

Proiectul este finanțat printr-un grant oferit de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe. Suntem parteneri cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Policy Center for Roma and Minorities. Ne susțin Hotnews.ro, British Council, Foreign Policy Romania, dar si facultati din Universitati din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, filiale ale unor organizatii studentesti precum Best, AIESEC sau ELSA, librarii, biblioteci si parteneri media locali.Va așteptăm pe www.closer2oxford.ro
E timpul pentru argumente!

Monica Mocanu
Coordonator national

0740042224
office@closer2oxford.ro
www.closer2oxford.roBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line