Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Stiri dinamice pentru web, primul curs din cadrul programului Jurnalism non-linear

2010-10-20

Centrul pentru Jurnalism Independent inaugurează astăzi cursul Ştiri dinamice pentru web, primul modul de training din proiectul Jurnalism non-linear, cel dintâi program de pregătire dedicat special jurnaliştilor din mediul online. Modulul se va derula în perioada 20 – 24 octombrie a.c. şi va fi susţinut de Dean Cox şi Iulian Comănescu.

"Jurnalismul online şi conducerea de publicaţii online necesită cunoştinţe şi abilităţi editoriale diferite de cele din mass-media clasice. Fluxul de ştiri în redacţie este mai dinamic, „limbajele“ folosite sunt diferite şi mai complexe, textul este îmbogăţit cu imagine, cu sunet, pentru a „spune povestea” cu mijloacele cele mai expresive.

Facilităţile de editare şi web-sharing disponibile astăzi pentru orice reporter, permit circulaţia informaţiei însoţite de imagini în timp real, făcând astfel posibil un nou tip de jurnalism”, spune Dean Cox, trainer multimedia în cadrul programului Jurnalism non-linear.

92% din managerii chestionaţi în cadrul studiului Jurnalism non-linear: percepţii asupra nevoilor de instruire în mediul online ale mass media româneşti, realizat de CJI în martie 2010, cred că mass-media care nu se vor dezvolta online vor avea de pierdut în viitorul apropiat. În acelaşi timp, opinia conform căreia “dezvoltarea ediţiei online a unui ziar conduce la scăderea profitului” este în continuare foarte răspândită în rândul managerilor, în special al celor din din presa scrisă.

Migraţia publicului pe Internet se va accelera în următoarea perioadă. Însăşi noţiunea de “publicaţie” capătă noi sensuri, înglobând şi instrumentele de comunicare online din zona de afaceri. De aceea, acest program îşi propune să pregătească specialişti care să satisfacă nevoile de informare ale „nativilor digitali”, ale căror obişnuinţe de consum mediatic diferă de cele ale „consumatorului tradiţional”. Îi vom pregăti totodată să facă faţă cu succes provocărilor - editoriale şi de relaţionare cu publicul – ridicate de noile tehnologii”, a declarat Ioana Avădani, director executiv CJI.

Programul are propriul său site - jnl.cji.ro - care se doreşte a fi o resursă utilă tuturor celor interesaţi de jurnalismul online. Prin intermediul site-lui vor avea acces la materialele de curs şi la resurse de documentare şi software şi cei care nu au participat la program.

Cursurile acestei ediţii sunt:

Ştiri dinamice pentru web (20 – 24 octombrie a.c.). Traineri: Dean Cox şi Iulian Comănescu

Etică şi legislaţie. Cum să implici cititorii (8 – 12 noiembrie a.c). Traineri: Ioana Avădani şi Bogdan Manolea.

Producţia de ştiri multimedia (22 - 26 noiembrie a.c). Traineri: Dean Cox şi ConstantinTrofin.

Instrumente de documentare online (13 – 17 decembrie a.c. ). Trainer: Paul Radu

Programul de pregătire Jurnalism non-linear este derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Clubul Român de Presă şi Asociaţia Patronală a Editorilor Locali - APEL.

                                                      

Pentru informatii suplimentare ne puteţi contacta la tel. 021.311.13.75 sau pe mail, la adresa jnl@cji.ro. Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv. Detalii despre proiect găsiţi şi pe jnl.cji.ro .

Programul Jurnalism non-linear este finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi sprijinit de Adobe Systems Romania, Cisco Romania şi Soundslides.

              BACK TO TOP
 

 
 
Tous les avantages d'un serveur dédié Maroc, les contraintes du matériel en moins!
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line