Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Closer to Oxford te provoaca la dezbateri in Timisoara, Iasi, Cluj si Bucuresti

2010-12-07

Bucuresti, 7 decembrie 2010

"As avea nevoie de dezbateri de genul asta cel putin o data pe luna, am simtit cu ocazia asta ca sunt si cetatean, nu doar individ”, este opinia unuia dintre cei aproape 200 de studenti care au intrat in runda de debate online a programului Closer to Oxford pe prima motiune: "e timpul ca televiziunile private sa aiba responsabilitati educationale fata de public". Aceasta initiativa a Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica si a partenerilor sai invita comunitatea universitara sa se exprime asupra unor subiecte de interes public, punand in centrul discursului argumentarea si gandirea critica.
Prima serie a programul se finalizeaza in aceste zile cu un maraton de dezbateri "live" in patru centre universitare, in care echipele de debate formate din studenti/ invitati – profesori si jurnalisti – isi expun public ideile. Alaturi de tineri ale caror nume le veti recunoaste in anii urmatori, ii puteti intalni pe Marcel Tolcea vs Claudiu Mesaros in Timisoara in 8 decembrie, pe Valeriu Gherghel vs Constantin Hritac in 9 decembrie la Iasi, pe Laurentiu Gheorghe vs Andrei Cornea la Bucuresti in 14 dec si pe Radu Chirita vs George Jiglau la Cluj in 14 dec. Moderatori/invitati Liviu Antonesei, Gelu Trandafir, Vlad Mixich si membri ARDOR. Detalii ale evenimentelor pe site-ul www.closer2oxford.ro, intrarea este libera.

 

Fiecare dintre partile programului Closer to Oxford are caracteristici care pot aduce un suflu nou in spatiul de dezbatere din universitatile din Romania: runde de debate online, seminarii de lectura critica pe texte din jurnale internationale si in final dezbateri publice in care audienta participa inclusiv votand cu aparate individuale electronice, la inceputul si la finalul intalnirilor. Plus o platforma moderna si accesibila www.closer2oxford.ro ce incurajeaza participarea studentilor indiferent de distanta, cunostintele de start in debate sau facultatea urmata. Puteti urmari aici argumente/contra-argumente care au fost expuse de studenti pe aceasta motiune. Transcrierile si inregistrarile video ale conferintelor vor fi disponibile pe site, ca si un document final referitor la motiune, in legatura cu care este lansata in aceasta perioada si o initiativa legislativa in Parlament.

 

ARDOR doreste sa impartaseasca sustinerea educatiei pentru dezbatere si dialog cu cei care cred in importanta acestui demers, invitand la parteneriat si participare pe toti cei interesati.

Programul este sustinut de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia Familiei Ratiu, are ca parteneri Centrul pentru Jurnalism Independent, Policy Center for Roma and Minorities si este sustinut de British Council, Foreign Policy Romania si Hotnews.ro, ca si de filiale ale BEST, AIESEC, ELSA, APD si de massmedia locala.


Monica Mocanu

coordonator Closer to Oxford
0740042224

www.closer2oxford.ro

misiunea ARDOR este de a sustine educatia prin intermediul dezbaterilor, promovand dialogul argumentat si gandirea criticaBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line