Cauta in site        
cji menu

Evenimente


JURNALISM ÎN UMBRA: provocarea pentru libertatea presei in Romania

2011-02-21

Raport al Misiunii FEJ in Romania, 3-4 Februarie 2011

In perioada 3-4 februarie, Federatia Europeana a Jurnalistilor a efectuat o Misiune în Romania la invitatia membrului sau afiliat, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind.

In timp ce atentia Europei este focalizata pe subiecte exacte, precum Legea Presei din Ungaria sau conflictul de interese al Primului Ministru italian, situatia jurnalistilor in Romania continua sa ramana problematica din mai multe puncte de vedere, din cauza influentei politice necorespunzatoare si atacurilor serioase si repetate impotriva jurnalistilor si a institutiilor din care fac parte, exercitate de catre grupuri politice.
Pe parcursul celor doua zile, misiunea a avut intalniri cu lideri ai jurnalistilor, decidenti politici, precum si cu directorii radioului, televiziunii si agentiei de presa publice si s-a întalnit cu 50 de jurnalisti si profesionisti din media in cadrul unei mese rotunde, relatata pe larg in presă.

 

Misiunea a sustinut Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind care, recent, a negociat cu succes un nou contract colectiv de munca pentru jurnalisti si care, de asemenea, lupta impotriva tentativelor Guvernului de a ataca independenta presei si de a suprima dreptul la negociere al angajatilor din toate sectoarele economiei.

 

Misiunea a fost formată din Secretarul General al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, Aidan White, Co-directorul Federatiei Europene a Jurnalistilor, Marc Gruber si Presedintele Uniunii Jurnalistilor din Macedonia si Tracia, Moschos Voitsidis.

 

Acest raport inglobeaza cele mai importante ingrijorari si constatari ale Misiunii, dar formuleaza o serie de recomandari care vor fi transmise de Federatia Europeană a Jurnaliatilor autoritatilor nationale si internationale, in calitatea sa de raportor oficial la ONU, Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului Europei.

Raportul FEJ (in versiunea originala)

Raportul FEJ (in limba romana)

 BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line