Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Prima platforma online de dezbateri pe teme economice din Romania - conectata la agenda Parlamentului European

2011-03-28

HotNews.ro, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunță începerea proiectului Parlamentor.ro, care îşi propune să implice publicul românesc în dezbaterile pe teme economice de la Parlamentului European (PE), conectându-l astfel la agenda economică a PE. Destinat în egală măsura utilizatorilor de internet din țară, precum și comunităților româneşti din străinătate, Parlamentor.ro îşi propune să devină o platformă pentru dezbateri relevante pe teme de maximă actualitate la Parlamentul European, în special din domeniul economic şi social, dând astfel cetăţenilor ocazia de a interacţiona direct cu aleşii care îi reprezintă la Bruxelles şi Strasbourg.

Prin interactivitatea crescută, proiectul urmăreşte să facă auzită vocea cetăţenilor direct în forurile în care se ia decizia. Dezbaterile se vor concentra asupra tematicilor economice, iar intervievații vor fi aleşi din rândul membrilor PE care compun comisiiile competente ale Parlamentului European (PE), cu accent pe comisia a cărei activitate centrală o reprezintă soluţiile la criza economică (Special Committee on the Financial, Economic and Social Crisis).
Platforma va include conţinut video și audio interactiv (articole, interviuri, dezbateri si sesiuni de pregătire online, etc), con tribuind astfel la o mai bună înțelegere a activității Parlamentului European. Cele mai multe materiale se vor baza pe întâlnirile virtuale, facilitate între membrii PE şi cititori, prin intermediul platformei online, cu scopul de a aprofunda temele abordate online şi de identifica soluții la problemele dezbătute. Dezbaterile online vor fi completate de patru dezbateri offline.
Patru dintre cei mai activi membri ai comunităţii parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a două zile, se vor întâlni cu membri ai Parlamentului și se vor familiariza cu structura şi activitatea comisiilor acestui for european.

Programul – derulat în perioada martie 2011 – februarie 2012 - este co-finanţat de Parlamentul European.

Informaţii suplimentare se pot obtine de la Carmen Macavei, asistent de program, tel/fax + 4 021 311 1375, carmen@cji.ro

Responsabilitatea acestui document le revine autorilor. PE nu este raspunzator pentru modul in care poate fi utilizata
informatia cuprinsa in document.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line