Cauta in site        
cji menu

Programe curente


CJI analizeaza impactul noilor tehnologii asupra presei locale

2011-04-11

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizeaza in perioada 10 – 16 aprilie a. c. cea de-a doua serie de intalniri cu profesionistii din mass media locale din 2011.

Ioana Avadani, director executiv al CJI, Cristina Lupu, coordonator de programe la CJI si Stefan Voinea, expert media se vor intalni cu profesionistii media si studentii la jurnalism din Iasi, Botosani, Piatra Neamt, Bacau, Focsani, Braila si Galati.
Printre temele de discutie se numara necesitatea dezvoltarii jurnalismului online, cresterea competentelor media si digitale ale publicului, autoreglementarea mass media, precum si numeroasele initiative legislative cu privire la presa din 2010 si 2011.

Criza economica, presiunile politice, noile tehnologii au transformat jurnalismul. Autoreglementarea este mai necesara ca oricand. Cum am mai spus, presa romaneasca se afla intr-un moment de rascruce. Trebuie sa aleaga daca vrea sa mearga mai departe, sa-si faca curatenie in propria ograda si sa intampine pregatita transformarea meseriei de jurnalist. Sau daca vrea sa-i lase pe altii sa-i decida regulile”, a declarat Ioana Avadani, director executiv CJI.

Intalnirile cu profesionistii din presa locala permit Centrului pentru Jurnalism Independent sa “ia pulsul” comunitatii profesionale si sa identifice tendintele pietei de media locale. Dezvoltarea jurnalismului online, a diferitelor platforme tehnologice de furnizare a continului mediatic este una din preocuparile majore ale CJI si constituie tema mai multor programe derulate in ultimele luni.
“Este cel de-al treilea an consecutiv in care organizam astfel de intalniri. Acestea sunt o oportunitate pentru profesionisti, fie ei jurnalisti, editori sau patroni, deoarece au acces la informatii care ii ajuta sa creasca profesional si sa-si faca strategii pe termen mediu si lung de dezvoltare a afacerilor de media”, a adaugat Ioana Avadani.

In luna martie au avut loc intalniri in Craiova, Deva, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Targu Mures si Brasov.

“Toti jurnalistii si mangerii cu care am discutat in cadrul primei serii de intalniri din 2011 ne-au spus cam acelasi lucru – criza economica a afectat puternic afacerile mass media si a crescut dependenta acestora de sursele de finantare din bani publici. Pentru a face fata presiunilor politice, economice si tranformarilor jurnalismului datorita noilor tehnologii, media trebuie sa se intareasca”, a declarat Cristina Lupu, coordonator de programe CJI.

Vizitele fac parte din programul Jurnalism non-linear, coordonat de CJI in perioada noiembrie 2009 - aprilie 2011. Programul vizeaza profesionalizarea jurnalistilor, cresterea ofertei de produse multimedia la nivelul presei si consolidarea unor practici deontologice transparente si responsabile. In 2010, CJI a organizat, ca parte a acestui program, prima editie a cursurilor de jurnalism non-linear, la care au participat profesionisti din media locale si centrale.
Pentru pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel. 021.311.1375, e-mail: carmen@cji.ro; persoana de contact: Carmen Macavei. Detalii despre proiect gasiti si pe jnl.cji.ro .
Programul Jurnalism non-linear este finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si sprijinit de Adobe Systems Romania, Cisco Romania si Soundslides.


BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line