Cauta in site        
cji menu

Programe curente


E timpul ca dreptul la informare al cetatenilor sa fie mai important decat dreptul la viata privata al demnitarilor?

2011-04-11

Programul Closer2Oxford ii aduce in fata dvs. pe aceasta motiune pe profesorii Daniel Barbu vs Corneliu Liviu Popescu, intr-o dezbatere moderata de Liana Ganea- ActiveWatch. Parteneri de echipe sunt studentii Alexandra Drugan si Ionut Tatu, iar audienta este invitata sa voteze la startul si la finalul intalnirii optiunea asupra subiectului, printr-un sistem de vot electronic.
Sunt demnitarii obligati sa iasa si sa dea explicatii atunci cand se ridica intrebari incomode? Afirmatorii din cele 45 de runde de debate online pe aceasta motiune aduc argumente ca da, intarind zicala "lumina soarelui e cel mai bun dezinfectant". Negatorii se ridica si marcheaza intruziunile in viata personala ca incalcari ale unor drepturi elementare de cetateni ale demnitarilor, cu consecinte si efecte greu de estimat. Se poate sprijini functionarea unui sistem politic intr-o democratie pe moralitatea si integritatea indivizilor care il pun in miscare? In fond, sunt virtutile civice o premisa a unui sistem democratic sau mai degraba o consecinta a constrangerilor institutionale ale acestora (de tip checks and controls), care ar fi capabile "sa-i oblige institutional si pe cei mai rau-voitori dintre oameni sa actioneze pentru binele public?"(Daniel Barbu, Politica pentru barbari).


Te asteptam joi 14 aprilie de la ora 15.30 la Sediul Centrului pentru Jurnalism Independent. (Cladirea FSLI, Bdul Elisabeta 32, etajul I vezi Harta.)

Echipa "Closer to Oxford" Bucuresti

George Matu si Cristina Bobe

0724002197

www.closer2oxford.ro

Programul Closer to Oxford se desfasoara simultan in universitati din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, cuprinzand runde de debate online, seminarii de lectura critica si dezbateri publice. Este sustinut de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundatia Familiei Ratiu si Open Society Roma Institute, are ca parteneri Centrul pentru Jurnalism Independent, Policy Center for Roma and Minorities si British Council Romania si are suportul Foreign Policy Romania, Elsa Bucuresti si Hotnews.ro

 BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line