Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Care e cel mai bun timp pentru argumente?

2011-05-02

In fiecare moment, spunem noi, invitandu-te la ultima editie din acest an universitar a programului Closer to Oxford, in care ARDOR si partenerii sai te provoaca asupra unor subiecte de interes public, incurajand dialogul argumentat si gandirea critica.
Peste 200 de studenti au ales tema pentru aceasta runda, relevanta si in contextul relansarii dezbaterilor asupra Constitutiei:

E timpul sa afirmam ca predarea religiei in scoli pune in pericol laicitatea statului roman?
Motiunea doreste sa puna un reflector asupra felului in care se vede laicitatea in Romania - ca relatie de separare intre stat si biserici - din prisma alegerii educationale de a preda religia in scolile de stat. In comparatie, in Italia educatia catolica religioasa este materie optionala, in Germania situatia difera de la un land la altul iar in Olanda nu este prevazuta predarea niciunei religii, in schimb exista scoli confesionale sprijinite de stat. Daca modelul de laicitate pe care il practica statul roman este prejudiciat de aceasta optiune educationala, care ar fi consecintele negative tangibile sau simbolice? Sau aceasta alegere poate reprezenta unul dintre modurile de functionare legitima a laicitatii in Europa de azi? Si, de ce nu, cat de mult este asumat in Romania secularismul ca optiune viabila de protejare a drepturilor constitutionale, civile sau religioase ale cetatenilor, indiferent de confesiune?

 

Inregistrarile echipelor se incheie vineri 6 mai, dezbaterile fiind deschise studentilor si masteranzilor. Cei mai buni 64 de participanti vor fi invitati la seminariile de lectura critica si argumentare, care vor avea loc in finalul lunii mai in Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara. Abonamente anuale la suplimentul Intelligent life* al revistei The Economist vor ajunge la primii 30 de participanti din clasamentul general. Procedura de inregistrare o gasiti descrisa pe www.closer2oxford.ro - dezbaterea are doua echipe de cate doi membri, fiecare trebuind sa isi faca un cont pe site. Debate-ul are loc pe pagina de profil, contra unei echipe trase la sorti. Pozitiile de start - afirmatori sau negatori - sunt distribuite aleator, fiind aflate in momentul inregistrarii echipei. Runda de dezbateri va avea loc in intervalul 7-14 mai, dezbaterile fiind jurizate de un corp de arbitri care isi pastreaza neutralitatea fata de motiune.


*Intelligent Life impartaseste aplecarea revistei the Economist spre articole bine scrise, ascutimea ideilor si gandire libera. Insa in loc de chestiuni economice si politice, aceasta publicatie cu har vorbeste despre viata in general si despre toate lucrurile care o coloreaza.


Va invitam pe www.closer2oxford.ro
E timpul pentru argumente!
Echipa Closer to Oxford
office@closer2oxford.roBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line