Cauta in site        
cji menu

Programe incheiate


Ordinul ANRMAP

2006-04-19


Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a adoptat normele de aplicare ale ordonantei privind publicitatea de stat. Ordinul nr. 73 / 2006 al ANRMAP (publicat in MO, partea I, nr. 329 din 12.04.2006) preia propunerile avansate de grupul de lucru compus din reprezentanti ai organizatiilor civice, ai industriei de publicitate si ai presei. Organizatiile implicate in elaborarea si negocierea acestor norme de implementare au fost Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Clubul Roman de Presa (CRP), Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Patronatelor si Editorilor Locali (APEL), cu participarea unor experti din partea Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) si a Asociatiei Romane de Masurare a Audientelor (ARMA).
Noile reglementari vin cu detalii importante pentru autoritatile care doresc derularea unor campanii de publicitate, din care mentionam:
- instituirea unor criterii de calificare: tirajul mediu difuzat pe editie sau audienta certificata, aria de difuzare, profilul, publicul tinta;
- stabilirea unor criterii clare de alocare a banilor pentru organele media calificate: cost/tiraj pentru pentru presa scrisa, cost per punct de audienta pentru TV.
- ofera autoritatilor contractante modele pentru completarea anunturilor care trebuie publicate pe site-ul specializat www.publicitatepublica.ro: referatul de oportunitate, anuntul de atribuire, raportul de evaluare a impactului.

Consideram ca, odata cu elaborarea acestor note, cadrul legal privitor la publicitatea publica este complet, iar autoritatile au la dispozitie un instrument valoros pentru cheltuirea transparenta si eficienta a banilor publici. in foarte scurt timp, CJI va da publicitatii un ghid de bune practici pentru implementarea acestor principii. O prima varianta a acestui ghid a fost deja distribuita in cadrul celor noua traininguri organizate de CJI pentru functionarii publici care au ca responsabilitate alocarea contractelor de publicitate.

Daca vreti sa accesati textul normelor metodologice, click aici.

Pentru detalii:
Cristian Ghinea
ghinea@cji.ro
Coordonator program
Centrul pentru Jurnalism IndependentBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line