Cauta in site        
cji menu

Programe curente


HotNews si CJI lanseaza concursul: Parlamentor.ro iti arata Calea spre Bruxelles

2011-06-28

HotNews.ro si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lanseaza concursul Calea spre Bruxelles, ca parte a proiectului Parlamentor.ro - prima platforma online de dezbateri pe teme de maxima actualitate, mai ales din domeniul economic si social, aflate pe agenda Parlamentului European.

Concursul se deruleaza in perioada 15 iunie - 15 decembrie 2011 si are drept scop implicarea publicului romanesc in dezbaterile pe teme economice din Parlamentul European, conectandu-l astfel la agenda economica a PE.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunitatii Parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, se vor intalni cu membri ai Parlamentului si se vor familiariza cu structura si activitatea comisiilor acestui for european.

Concursul va testa cunostintele participantilor referitoare la functionarea Parlamentului European si la temele majore supuse dezbaterilor online si offline din cadrul proiectului. De asemenea, concursul doreste sa stimuleze gandirea creativa a participantilor in vederea identificarii solutiilor celor mai potrivite pentru problemele economice ale Romaniei, in contextul economiei comunitare.

* Concursul presupune trei tipuri de probe: 10 chestionare online, 16 dezbateri online și 4 intalniri offline.
* Vezi REGULAMENTUL CONCURSULUI

La concurs pot participa toti cetatenii romani, indiferent de tara de resedinta, cu exceptia angajatilor HotNews.ro si ai Centrului pentru Jurnalism Independent (indiferent de forma de angajare), precum si rudele acestora, pana la gradul al patrulea.

Chestionarele online vor fi postate saptamanal pe site-ul Parlamentor.ro si vor contine 10 intrebari legate de cele mai proaspete informatii si dezbateri gazduite de acest site. Fiecare intrebare va avea raspuns multiplu, cu o singura varianta corecta de raspuns.

Intalnirile online se vor derula bilunar si vor avea ca invitati membri ai PE, dand astfel participantilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg.

Dezbaterile offline vor avea loc la Bucuresti si vor prilejui un schimb direct de idei pe marginea problemelor abordate zilnic pe site-ul Parlamentor.ro si in intalnirile online. In cadrul acestor dezbateri se vor formula solutii la problemele economice ale Romaniei, din perspectiva europeana.

Punctajul final se calculeaza prin insumarea punctelor acumulate la toate cele trei tipuri de activitati. Rezultatele se vor afisa pe site-urile www.parlamentor.ro, www.hotnews.ro si www.cji.ro. Participantii cu cele mai mari punctaje vor fi declarati castigatori. In caz de egalitate de puncte, HotNews.ro si CJI vor organiza o proba de departajare, care va consta intr-un concurs de eseuri pe teme de politici europene.
Mai multe informatii gasiti in REGULAMENTUL CONCURSULUI. http://www.parlamentor.ro/news/regulamentul-concursului-parlamentor

Despre proiectul Parlamentor.ro
Destinat in egala masura utilizatorilor de internet din tara, precum și comunitatilor romanesti din strainatate, Parlamentor.ro isi propune sa devina o platforma pentru dezbateri relevante pe teme de maxima actualitate la Parlamentul European, in special din domeniul economic si social, dand astfel cetatenilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg. Prin interactivitatea crescuta, proiectul urmareste sa faca auzita vocea cetatenilor direct in forurile in care se ia decizia. Programul – derulat in perioada martie 2011 – februarie 2012 - este co-finantat de Parlamentul European.
Citeste mai multe despre proiect http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8451016-prima-platforma-online-dezbateri-teme-economice-din-romania-conectata-agenda-parlamentului-european.htm

Despre HotNews.ro:
HotNews.ro este primul ziar online actualizat 24/7 din Romania. Cu cel mai mare procent de vizitatori fideli (70% dintre cititori din cei 1.4 milioane de vizitatori unici intra direct pe site), HotNews.ro ofera informatii din zona economico-sociala, politica, sport si showbiz, plus o selectie din cele mai relevante bloguri locale. 50 de ziaristi profesionisti elaboreaza materiale proprii, in format text, audio, video sau foto, preluate de catre mari publicatii online si offline.
Despre CJI:
Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. CJI militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului.

 

 BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line