Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Invitatie la seminar: De la 'pohta ce-am pohtit' la democratia participativa: societatea civila si activitatea de advocacy

2011-09-21

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu FundaÈ›ia pentru Dezvoltarea Societății Civile, are plăcerea de a va invita la seminarul De la "pohta ce-am pohtit" la democraÈ›ia participativă: societatea civilă È™i activitatea de advocacy, care va avea loc la Miercurea-Ciuc sâmbătă, 24 septembrie 2011, orele 18:00 – 19:30, în sala Mentha a Hotelului HunguestFenyo, parter.

 

Seminarul se va desfășura în cadrul Caravanei ONGFest – Târgul Economiei Sociale È™i constituie o oportunitate de dezbatere pe marginea provocărilor È™i oportunităților ce stau în faÈ›a societății civile din România implicate în formularea politicilor publice la nivel naÈ›ional È™i european. Cu această ocazie vor fi prezentate È™i ultimele evoluÈ›ii în cadrul normativ al activității de lobby È™i vor fi inventariate posibilitățile de intervenÈ›ie eficientă a ONG-urilor în agenda publică.

 

Evenimentul face parte totodată din demersul Carta Albă a sectorului ONG din România – o iniÈ›iativă a FDSC în parteneriat cu o serie de organizaÈ›ii neguvernamentale. Carta Albă este un proces coerent, structurat ÅŸi permanent de identificare, documentare, prioritizare ÅŸi susÅ£inere ulterioară în faÅ£a autorităţilor publice, a temelor de interes pentru sectorul neguvernamental, teme ce vor constitui o agendă de advocacy elaborată prin consultare ÅŸi cu susÅ£inerea unui număr cât mai mare de organizaÅ£ii. Dorim ca acest document să exprime poziÅ£ia comună a organizaÅ£iilor neguvernamentale faţă de situaÅ£ia actuală a societăţii româneÅŸti ÅŸi să contribuie la focalizarea eforturilor lor ÅŸi relansarea parteneriatului dintre sectorul public ÅŸi cel neguvernamental. Mai multe informaÈ›ii pe www.stiriong.ro


Vă rugăm să vă înscrieÈ›i la acest seminar până pe vineri, la această adresă: staff@cji.ro


Cu respect,

Ioana Avădani, Director executiv, CJI

IonuÈ› Sibian, Director executiv, FDSC


ONGFest este cel mai mare eveniment al societății civile româneÈ™ti, un promotor al comportamentului filantropic È™i voluntar È™i al participării publice, dar È™i o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenÈ›ia cetățenilor È™i a publicului larg.


ONGFest este organizat de FundaÈ›ia pentru Dezvoltarea Societății Civile în cadrul proiectului PROMETEUS - Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educaÈ›ie È™i formare profesională la standarde europene, cofinanÈ›at prin Fondul Social European prin Programul OperaÈ›ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, InvesteÈ™te în oameni!, cu sprijinul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul www.ongfest.ro.

 Comunicatul de presa

 BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line