Cauta in site        
cji menu

Diverse


Carevasazica va invita la concurs!

2011-09-23

“Carevasăzică”, publicaÅ£ia asociaÅ£iei studenÅ£eÅŸti , revine în forţă cu pregătirea celui de-al treilea număr. După o vară în care ne-am întâlnit la Street Delivery ÅŸi am împărtăşit impresii despre lucruri mici care fac diferenÅ£a, e timpul să ne apucăm din nou de scris. De asemenea, ne mândrim cu faptul că, până în prezent, printre colaboratorii noÅŸtri s-au aflat Ana Blandiana,  Vintilă Mihăilescu ÅŸi Lavinia Gliga.

Ca de fiecare dată, „Carevasăzică” oferă cititorilor săi, tinerilor scriitori sau, pur ÅŸi simplu, oamenilor cu imaginaÅ£ie cărora le place să scrie ÅŸi ar vrea să fie publicaÅ£i, ocazia să îÅŸi încerce creativitatea ÅŸi talentul într-un nou concurs. Acesta porneÅŸte de la conceptul central în jurul căruia vor fi scrise cele mai multe ÅŸi mai importante articole din Carevasăzică #3, ideea de „Începuturi”.
Pentru a ilustra cât mai bine începuturile, echipa „Carevasăzică” vă propune un sfârÅŸit de la care să porniÅ£i în compunerea ÅŸi căutarea începutului considerat de voi cel mai potrivit pentru următorul citat: „E foarte simplu să minÅ£i. E destul să spui: <Nu regret nimic, nu mă doare nimic, nu-mi lipseÅŸte nimic, mă culc liniÅŸtit, a trecut de 11 noaptea>. E foarte simplu. Hai, curaj! Pe dracu'.„ (Octavian Paler, „Un om norocos”) Articolele câÅŸtigătoare vor fi publicate în următorul număr al ziarului, care va fi lansat în luna octombrie, iar autorii lor vor primi cursuri ÅŸi ateliere gratuite de la FundaÅ£ia Calea Victoriei (atelier de vorbire în public, istoria cinematografiei, o privire antropologică asupra Evului Mediu etc.), precum ÅŸi alte premii constând în cărÅ£i.

Pentru că ÅŸtim că cititorilor „Carevasăzică” le place muzica de calitate, celui care va fi desemnat autorul celui mai bun articol îi vom oferi ÅŸi un bilet la concertul Morcheeba ÅŸi Parov Stelar (8 octombrie, Sala Polivalentă). Dublăm miza ÅŸi ridicăm standardele: ficÅ£iune sau experienţă personală, cu personaje, intrigă, acÅ£iune sau scrise cu mult dichis, „Carevasăzică” e cu ochii în patru pe începuturile pe care voi le propuneÅ£i. Vom avea, deci, în vedere originalitatea, acurateÅ£ea, firul logic ÅŸi claritatea scriiturilor. Acestea nu trebuie să depăşească două pagini în Word, font 12, Times New Roman. (aproximativ 1000 de cuvinte sau 5300 de semne)

Carevasăzică, start concurs! Până pe 2 octombrie, primim lucrările voastre pe adresa carevasazica@vipromania.ro.
Scriem ziarul împreună?

Carevasăzică este ziarul asociaÅ£iei studenÅ£eÅŸti Voluntari pentru Idei ÅŸi Proiecte ÅŸi a beneficiat, până în prezent, de lansarea a două numere. PublicaÅ£ia e destinată, în mod special, tinerilor din BucureÅŸti ÅŸi cuprinde articole de opinie ÅŸi informare. Scopul ziarului este acela de a promova scriituri de bună calitate, personalităţi ÅŸi nume importante ale culturii contemporane.
Voluntari pentru Idei ÅŸi Proiecte România este o organizaÅ£ie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat ÅŸi alcătuită exclusiv din studenÅ£i. De 12 ani organizează anual peste 10 programe ÅŸi proiecte de dezvoltare personală pentru studenÅ£ii ÅŸi masteranzii din România, programe susÅ£inute de companii, mass-media ÅŸi statul român.


BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line