Cauta in site        
cji menu

Programe incheiate


MEDIA INDEX – Harta proprietatii de media din Romania

2006-03-15

MEDIA INDEX – Harta proprietatii de media din RomaniaCentrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, Agentia de Monitorizare a Presei – Academia Catavencu si Asociatia Editorilor din Presa Online a organizat o serie de prezentari ale portalului MEDIA INDEX, prima baza de date online a companiilor de presa din Romania.

MEDIA INDEX este accesibil publicului prin intermediul unei platforme online care contine informatii privind companiile de media, actionariatul acestora (pina la nivel de persoane fizice) si interesele lui economice.

Sesiunile de de prezentare s-au desfasurat in Iasi (18 martie), Craiova (24 martie), Timisoara (25 martie), Cluj (29 martie) si Constanta (29 aprilie).
Au participat jurnalisti, analisti ai fenomenului mass media, reprezentanti ai societatii civile si ai mediului academic, studenti ai facultatilor de jurnalism. Participantii au fost familiarizati cu structura portalului, cu procedurile de cautare si cu genul de informatii pe care le pot obtine prin chestionarea bazei de date.

Intalnirile au fost o avanpremiera la lansarea portalului MEDIA INDEX din 3 mai 2006 – Ziua Internationala a Libertatii Presei.

MEDIA INDEX este rezultatul unui proiect derulat pe parcurusul anilor 2005 – 2006, cu sprijinul Ambasadei SUA din Bucuresti si a Ministerului Justitiei. El vine sa raspunda preocuparii majore fata de transparenta proprietatii de media si a impactului acesteia asupra independentei editoriale. Informatiile continute in baza de date au fost culese de o echipa de experti, in perioada octombrie 2005 - martie 2006, avind ca surse primare Oficiul National al Registrului Comertului si Consiliul National al Audiovizualului.

MEDIA INDEX cuprinde o sectiune separata rezervata jurnalistilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a se inregistra in baza de date, cu informatii referitoare la locatia, specializarea si experienta acestora, inclusiv tehnicile jurnalistice si limbile straine pe care le stapinesc. Aceasta sectiune, organizata intr-o “bursa a jurnalistilor”, are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media. Inscrierea in baza de date se va face prin completarea unui formular online.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line