Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Discovery Campus in Romania: comunicat de presa

2007-09-05

În septembrie, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de training în film documentar ajunge în Europa Centrală şi de Sud-Est.

În weekend-ul 14-16 septembrie 2007, toţi profesioniştii din domeniul filmului documentar dar şi tinerele talente aflate în ascensiune sunt invitaţi să se înscrie şi să ia parte la Sesiunea Deschisă a Discovery Campus, organizată la Timişoara.

Oricine se poate înscrie accesând pagina de web http://www.discovery-campus.de/v2/page/symposia/symposia_register/34/. Trebuie doar sa completaţi formularul de înscriere până la data de 7 septembrie 2007.

Discovery Campus invită regizorii, producătorii şi oamenii de televiziune  la Sesiunea Deschisă care se va derula în Timişoara

Tema seminariilor de anul acesta va fi “SPRE EST, LA INTERSECŢIA CO-PRODUCŢIILOR INTERNAŢIONALE”. Pentru prima oară, profesioniştii filmului documentar românesc vor avea acces nemijlocit în culisele industriei mondiale de film documentar. La Sesiunea Deschisă de la Timişoara vor participa aproximativ 100 de experţi, regizori, producători şi distribuitori de film documentar din toată lumea, afiliaţi la cele mai mari instituţii şi canale de televiziune care susţin producţia de film documentar, cum sunt: Discovery Channel, Institutul Sundance, Channel 4, ARTE, ZDF, ORF sau HBO.

Ce este Discovery Campus e.V. ?

Discovery Campus este o iniţiativă profesională de training majoră din Europa, dedicată co-producţiilor internaţionale de documentare de înaltă calitate destinate unui public larg. Această iniţiativă a fost lansată în 1998. Şi-a câştigat o excelentă reputaţie de-a lungul anilor, bucurându-se de aprecieri în rândul reprezentanţilor internaţionali ai lumii filmului.
Discovery Campus oferă profesioniştilor, dar şi talentelor în ascensiune din domeniul documentarelor experienţa şi know-how-ul necesar pentru a lucra pe o piaţă internaţională. Prin workshop-uri, seminarii, simpozioane şi un curs de zece luni, Discovery Campus arată drumul de urmat, explicând în cei mai elementari şi mai practici termeni standardele internaţionale şi regulile esenţiale ale genului numit "film documentar".

Programul Discovery Campus este flexibil şi se adaptează la tendinţele actuale ale pieţei, deservind astfel nevoile talentelor creatoare şi ale industriei de media.

Filosofia
Pe măsură ce bunul şi vechiul nostru televizor se transformă din ce în ce mai mult într-un "spaţiu de joacă" interactiv, genul non-ficţiune urmează acelaşi traseu. Uneori este dificil să ţinem evidenţa tuturor formelor şi mărimilor pe care le pot avea poveştile din lumea reală, în zilele noastre. O piaţă de materiale audio-video vibrantă, care relatează despre aspecte ale realităţii, a apărut şi a evoluat depăşind tradiţionala alianţă dintre regizorii de documentare şi companiile publice din domeniul audio-vizualului. Pentru a satisface cererea tot mai mare de conţinut, companii recent apărute, care operează la nivel internaţional, trebuie adesea să caute parteneriate cu companii din toată lumea, precum şi cu tradiţionalele staţii regionale din domeniul audio-vizualului.

Diversitatea de aşteptări pe care publicul le poate avea când urmăreşte materiale non-ficţiune este întrecută doar de diversitatea de proiecte la care se gândesc editorii coordonatori care comandă asemenea materiale, când discută despre televiziune şi documentare.

Deşi se pot baza pe tradiţii solide în domeniul relatării de întâmplări, pe o multitudine de regizori excelenţi şi pe diversitatea culturală a Europei, producătorii, scenariştii, regizorii şi editorii coordonatori din afara SUA sau a Marii Britanii încă întâmpină dificultăţi în a se bucura de succes pe piaţa internaţională. Obiectivul Discovery Campus este să schimbe această situaţie.

Finanţare
Discovery Campus este o organizaţie non-profit înregistrată în München, Germania. Lansată în 1998 de companii de presă din Germania, asociaţia a primit în rândurile sale, în 2003, câteva companii de documentare europene. Asociaţia este susţinută şi finanţată de Programul MEDIA Plus al Uniunii Europene, de fundaţii de film germane şi europene, companii publice şi private din domeniul audio-vizualului, companii de producţie şi distribuţie, autorităţi locale, regionale şi naţionale, precum şi de instituţii active în domeniul documentarului european.

Oferte
1. Şcoala de Masterat Discovery Campus
Discovery Campus Masterschool (DCM) - Şcoala de Masterat Discovery Campus este un curs unic despre dezvoltarea de proiecte, destinat unui grup de regizori, producători şi editori coordonatori europeni de documentare, oferind profesioniştilor şi talentelor în ascensiune din domeniu o şansă remarcabilă de a-şi croi drum pe piaţa internaţională a documentarelor. În fiecare an, regizori, producători şi editori de film din întreaga lume sunt încurajaţi să îşi trimită propunerile pentru filme documentare. Maxim 15 propuneri sunt selectate în fiecare an, iar autorii lor au şansa unică de a lucra la respectivele proiecte împreună cu cei mai buni specialişti din sectorul internaţional al audio-vizualului. Acest Masterschool este împărţit în 4 workshop-uri de câte o săptămână, organizate pe parcursul unei perioade de zece luni. Participanţii beneficiază de o perspectivă explicită asupra creării, producerii şi distribuţiei de programe documentare pentru piaţa internaţională, cursul finalizându-se cu o sesiune de propunere de oferte. În plus, participanţii au ocazia de a asista la diverse simpozioane internaţionale, organizate de Discovery Campus, care se desfăşoară după fiecare workshop, oferind posibilităţi de învăţare şi stabilire de noi conexiuni.

Discovery Campus invită toţi profesioniştii, dar şi talentele în ascensiune din lumea documentarului european să se înscrie pentru programul Mastershool de anul viitor. Candidaţii trebuie să deţină experienţă în domeniul documentarelor, pe piaţa internă; trebuie să aibă proiecte interesante de documentare pentru publicul internaţional, precum şi dorinţa de a învăţa. În plus, trebuie să cunoască bine limba engleză şi să fie în vârstă de peste 22 de ani. Cererile de înscriere trebuie trimise până pe data de 30 septembrie 2007 la Discovery Campus, în Germania, şi trebuie să includă:
- Formularul de înscriere, semnat
- Prezentare
- CV şi palmares filmografic
- Scrisoare de motivaţie
- Auto-prezentare
- Exemple anterioare de proiecte realizate

Formularul de înscriere şi mai multe informaţii despre ‘apelul pentru înscriere’ la următoarea ediţie a Discovery Campus Masterschool puteţi găsi accesând http://www.discovery-campus.de/v2/page/masterschool/

2. Simpozionul Public Discovery Campus & Evenimente Speciale
Aceste simpozioane publice, aşa-numitele Sesiuni Deschise de Training (Open Training Session), sunt conferinţe organizate pe durata unui weekend şi accesibile unui public larg, cu interese profesionale în domeniu. Simpozioanele includ prezentări, studii de caz şi discuţii cu moderatori, oferind remarcabile oportunităţi pentru stabilirea unor noi conexiuni.

În acest an, a III-a Sesiune Deschisă de Training (OTS) a Discovery Campus se desfăşoară la Timişoara, în România şi este organizată în parteneriat cu “Documentor”, Asociaţia Producătorilor şi Autorilor de Film Documentar din România. Sesiunea va începe vineri, 14 septembrie, la ora 14.00, şi se va încheia duminică 16 septembrie, la ora 17.00. Discovery Campus a invitat la Timişoara realizatori şi directori de programe cu o experienţă impresionantă, a căror expertiză trece dincolo de limitele televiziunii. Pe parcursul evenimentului, ei vor discuta despre cum se iau deciziile, despre cazuri controversate din domeniul audio-vizualului, vor prezenta tendinţe actuale şi vor căuta împreună noi modalităţi de a ajunge la public. Mai sunt însă şi multe altele!

Oricine se poate înscrie pentru a participa la a III-a ediţie OTS, derulată la Timişoara. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să accesaţi: http://www.discovery-campus.de/v2/page/symposia/symposia_register/34/ unde puteţi găsi formularul de înscriere, pe care trebuie să îl completaţi online.

Costul participării la eveniment:
Taxă pentru participanţi obişnuiţi (incl. catering): EUR 140,00
Taxă pentru Est-Europeni & Studenţi (incl. catering): EUR 95,00

Invităm cu căldură pe oricine să ni se alăture la Timişoara, în perioada 14-16 septembrie, pentru a stabili noi contacte cu profesionişti din întreaga lume. Nu rataţi această ocazie !

“Suntem încântaţi că Discovery Campus se va derula în Europa Centrală şi de Sud-Est. Astfel se confirmă interesul nostru pentru această parte a Europei. Prin OTS de la Timişoara, toţi participanţii se vor familiariza cu tendinţele actuale în care se înscriu regizorii europeni de documentar şi vor avea şansa unică de a se întâlni cu reprezentanţi de nivel înalt ai unor companii din domeniul audio-vizualului, precum şi cu producători sau directori de programe din acest domeniu. Dorim să încurajăm toţi profesioniştii din Europa Centrală si de Est să vină la Timişoara şi să se înscrie pentru următoarea ediţie a Discovery Campus Masterschool.” – a declarat Donata von Perfall, Director Discovery Campus.


Persoane de contact:

Mmd România
Ruxandra Bîtu
ruxandra.bitu@mmdcee.com
Telefon: 0749142277

Corina Potârniche
corina.potarniche@mmdcee.com
Telefon: 0744778045BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line