Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Dezbatere asupra Conventiei europene privind accesul la informatii

2007-09-25

Centrul pentru Jurnalism Independent si partenerii sai va invita sa luati parte la dezbaterea pe marginea Conventiei Europene privind Accesul la Informatii, document ce urmeaza sa fie adoptat de Consiliul Europei.

Dezbaterea se va desfasura vineri, 28 septembrie - zi celebrata la nivel international drept Zi a Dreptului la Liberului Acces la Informatie - cu incepere de la orele 12:30, la sediul CJI (Bulevardul Regina Elisabeta, nr 32, etaj 1, intre str. Schitu Magureanu si Piata Kogalniceanu).

Consiliul Europei pregateste in prezent proiectul unei Conventii Europene care va reglementa accesul la informatii. Sesiunea finala de redactare a documentului va avea loc la Strasbourg in 9-12 octombrie 2007. In cazul in care Conventia va fi adoptata in forma actuala, va deveni primul tratat international care protejeaza accesul la informatie, dar va fi un tratat care coboara stacheta sub standardele internationale, ignorand uriasele progrese inregistrate in ultimii ani.

Este nevoie de o interventie concertata pentru a proteja progresele in materie inregistrate de Romania, printr-un proces de conlucrare dintre factorii politici si societatea civila recunoscut international ca un exemplu de buna practica. Lupta impotriva coruptiei, construirea unei administratii transparente si responsabile fata de cetatean are nevoie de mentinerea unor standarde inalte in domeniul accesului la informatii.

Va invitam sa va alaturati efortului nostru de pregatire a unui document de pozitie pe care Romania, prin reprezentantii sai la Strasbourg, sa il poata prezenta grupului de lucru, in speranta imbunatatirii proiectului viitoarei Conventii Europene.

Au fost invitati sa participe membri ai delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, reprezentanti ai MAE, ai societatii civile si jurnalisti.

Evenimentul este realizat in parteneriat de catre Centrul pentru Jurnalism Independent, Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia, APADOR-Comitetul Helsinki, Centrul de Resurse Juridice,  Fundatia Soros-Romania, Institutul pentru Politici Publice, Institutul Roman de Training, Societatea Academica Romana, Transparency International – Romania.

Asteptam confirmarea participarii Dumneavoastra la: tel/fax: 311.1375 (6); e-mail: carmen@cji.ro
Persoana de contact: Carmen MacaveiBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line