Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Uniunea Sindicala MediaSind - Comunicat

2007-12-03

Uniunea Sindicala MediaSind a dat publicitatii astazi, 3 decembrie, Raportul de tara privind libertatea si independenta presei din Romania.

Raportul din acest an vine ca o completare a actiunilor din 5 noiembrie, organizate la nivel international de catre Federatia Europeana a Jurnalistilor, sub sloganul Stand Up for Journalism, actiuni ce au drept scop schimbarea si modernizarea mass-media in 30 de tari ale Europei. US MediaSind a participat la acest eveniment in ideea de a trage un semnal de alarma cu privire la pericolul unei crize de credibilitate in presa romaneasca, din cauza legaturii nefericite dintre mass-media si mediul politic autohton.

In acest Raport, US MediaSind atentioneaza asupra lipsei unei reforme reale a presei din Romania, lipsei conditiilor economice pentru practicarea unui jurnalism de calitate, nerespectarea de catre patroni a drepturilor castigate de jurnalisti prin Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Ramura Mass-Media, inmultirea atacurilor politice la adresa mass-media, refuzul de a depolitiza cele doua consilii de administratie din SRR si TVR si, nu in ultimul rand, asupra lipsei unei strategii nationale pentru domeniul mass - media. De asemenea, in Raport sunt cuprinse si problemele jurnalistilor moldoveni, membri ai Uniunii Jurnalistilor din Republica Moldova, organizatie afiliata la US MediaSind.

Un moment important in anul 2007 l-a constituit si semnarea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca la Nivel de Ramura Mass-Media pentru anii 2007-2008, document ce aduce drepturi in plus pentru jurnalisti.

Membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si al Federatiei Europene a Jurnalistilor, Uniunea Sindicala MediaSind intocmeste anual rapoarte de tara pentru domeniul presei. Concluziile si rapoartele MediaSind sunt prezentate, in raportul global al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, institutiilor Uniunii Europene, fiind la randul lor materiale de informare si evaluare de catre forurile europene a stadiului de democratizare a presei din Romania, a gradului de respectare a libertatii de exprimare si asupra tuturor aspectelor de interes ale mass-media.

Ca element de ultima ora, adaugam si protestele US MediaSind fata de incercarea Guvernului de a modifica Legea 130/1996 republicata, privind contractele colective de munca, in sensul de a nu se mai putea negocia pentru angajatii din sectorul bugetar drepturile referitoare la salariile de baza, sporuri, indemnizatii, premii si alte drepturi de personal. In acest sens, US MediaSind a luat act de declansarea conflictului de interese la nivel national de catre confederatiile sindicale nationale – CNSLR Fratia, CSDR, BNS, Meridian si Cartel Alfa si va participa la actiunile de protest pe care acestea le vor organiza in perioada urmatoare.

Presedinte US MediaSind,
Cristi Godinac

Varianta completa a Raportului de Tara se afla pe site-ul www.mediasind.ro.

(sursa: FreeEx)BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line