Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Coalitia pentru Universitati Curate cauta evaluatori

2008-01-07

Coalitia pentru Universitaţi Curate cauta evaluatori pentru testarea grilei de integritate universitara care va fi folosita la evaluarea facultatilor din sistemul universitar de stat. Evaluatorii vor functiona in echipe de cite trei persoane, un reprezentant al coalitiei, un student si un cercetator sau cadru didactic, si vor vizita fiecare cite o facultate, conform unei metodologii care va fi discutata intr-un seminar preliminar de training de jumatate de zi. Evaluarea unei universitati se realizeaza cu sprijinul organizatiilor studentesti si dureaza aproximativ o saptamina, incluzind si timpul necesar completarii chestionarului.

Cautam persoane cu experienţa academica de minim trei ani, ideal formate atit in Romania, cit si in strainatate, interesate de reforma sistemului academic, capabile sa poarte un dialog cu personaje foarte diferite (administratori universitari, studenti, personal), si care sa nu aiba un interes direct sau colateral in facultatea de evaluat. Nu sint necesare cunostinţe despre tematica disciplinei respective, întrebarile din chestionar vizind teme ca transparenta si corectitudinea administrativa. Nu sînt necesare cunostinte privind legislatia, acestea fiind incorporate in metodologia aferenta chestionarului care va fi prelucrat la training. Evaluatorilor li se vor acoperi cheltuielile si vor primi un onorariu. Dupa proiectul pilot, evaluatorii interesati pot deveni traineri pentru alti evaluatori sau evaluatori de lunga durata pentru anul universitar 2008-2009. Orarul evaluarilor este flexibil si fixat de evaluatori împreuna cu facultatile de vizitat.

Va deranjeaza coruptia din sistemul universitar din Romania? Vreţi sa ajutaţi sa se faca o diferenta intre practicile bune si cele rele? Aceasta e ocazia de a colabora cu oameni care gindesc ca dvs. Trimiteti un scurt CV si citeva rinduri in care va exprimati interesul la cuc@sar.org.ro, pina in 12 ianuarie 2008.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line