Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie

2008-01-18

Coalitia pentru o Guvernare Curata considera nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei o grava eroare si solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa revina asupra acestei nominalizari.
Prin activitatea sa parlamentara, in cadrul Comisiei Juridice din Senat, dna Nicolai s-a opus cu consecventa agendei civice si anticoruptie din Romania, in privinta unor proiecte importante precum declaratiile de avere si interese transparente pentru demnitari (pe care le sustinea chiar Guvernul la acea vreme), legea Agentiei Nationale de Integritate, sau ordonanta menita sa eficientizeze DNA.

Si la capitolul legea lustratiei si a CNSAS dna Nicolai a promovat consecvent agenda celor mai conservatoare forte ale politicii romanesti.
Aceste motive, alaturi de gestul incalificabil de a incredinta fraudulos dreptul ei de vot unei rude, sunt suficiente pentru a considera numirea ei un ultragiu la adresa statului de drept.

Apreciem drept o dovada de intelepciune propunerea premierului pentru ministru interimar la justitie si speram ca in continuare se va cauta un titular pentru acest portofoliu care sa satisfaca asteptarile publicului si ale Comisiei Europene in privinta reformelor anticoruptie.

Va puteti alatura acestui demers la www.romaniacurata.ro sau www.petitieonline.ro sau prin email la gds@ong.ro, mihai@freedomhouse.ro, office@sar.org.ro sau direct la sediul GDS din calea Victoriei 120

IIntre semnatarii apelului se numara:
Alina Mungiu-Pippidi (SAR)
Radu Filipescu (GDS)
Sorin Iliesiu (Alianta Civica)
Florian Mihalcea (Societatea Timisoara)
Dan Mihai (APADOR-CH)
Mihaela Danga (CJI)BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line