Cauta in site        
cji menu

Evenimente


America.gov - o noua fereastra catre Statele Unite

2008-01-24

Departamentul de Stat al SUA invita publicul din Romania sa viziteze site-ul America.gov – un nou website interactiv pentru publicul international, care cuprinde numeroase materiale despre politicile si valorile americane. America.gov se poate accesa la adresa http://www.america.gov.

In prezentarea facuta acestui nou portal America.gov, Secretarul de Stat Condoleezza Rice scrie astfel: “Acest nou mediu de informare ii ajuta pe diplomatii americani sa stabileasca relatii cu oamenii din intreaga lume si sa discute despre diferite chestiuni care afecteaza viata tuturor. Dorim ca America.gov sa faca parte din dialogul dintre americani si oamenii din alte state".

In lumea interactiva competitiva a Internetului, noul website America.gov raspunde asteptarilor utilizatorilor din intreaga lume care doresc sa afle mai multe informatii despre prezenta internationala pe Internet a Guvernului Statelor Unite. America.gov este un website care se adreseaza unei game variate de publicuri, de la studenti la formatori de opinie. Website-ul interactiv pune la dispozitie materiale detaliate referitoare la politicile, cultura, stiinta si valorile Statelor Unite ale Americii si cuprinde cele mai recente inovatii in domeniul multimedia, video, al discutiilor pe forum, al sondajelor si diferitelor teste de cunostinte generale.

Sunt puse la dispozitie instrumente multimedia, publicatii, jurnale electronice si webchat-uri cu oficiali guvernamentali americani; de asemenea, se pune accentul din ce in ce mai mult pe blogosfera – toate acestea raspund asteptarilor utilizatorilor cu privire la comunicarea rapida si accesul imediat la informatie.

Dat fiind interesul inregistrat la nivel mondial fata de alegerile din acest acest an din Statele Unite, recomandam jurnalistilor, cercetatorilor, analistilor de politica externa si tututor celor interesati, in general, sa consulte sectiunea "U.S. Elections" din website-ul America.gov, sectiune care include un blog despre alegeri actualizat zilnic, informatii detaliate referitoare la candidati si la pozitiile acestora cu privire la diferite chestiuni de interes national si international, harti interactive, cronologii, informatii detaliate despre districtele reprezentate in Congres, si multe altele. Televiziunile pot folosi videoclipurile furnizate pe website spre difuzare, iar radiourile pot prelua materiale prin podcast-uri.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti invita jurnalistii romani sa consulte website-ul America.gov, sa participe la programe si sa se implice activ in dialogurile virtuale. America.gov se poate accesa si prin intermediului site-ului Ambasadei SUA, la adresa http://bucharest.usembassy.gov.

(sursa: Buletinul informativ al Ambasadei SUA/24 ianuarie 2008)BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line