Cauta in site        
cji menu

Advocacy


CUC semnaleaza incalcari ale legii la alegerile universitare - comunicat de presa

2008-01-25

O delegatie a Coalitiei pentru Universitati Curate s-a întalnit cu procurorul general al Romaniei

Biroul de Presă al Coaliţiei pentru Universităţi Curate informează că o delegaţie a coaliţiei s-a întîlnit luni, 21 ianuarie, cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. Reprezentanţii coaliţiei au cerut să fie desemnat un procuror specializat în probleme de educaţie pentru a face faţă semnalărilor primite pe adresa coaliţiei, www.romaniacurată.ro, ca si pentru a discuta diferitele forme de încălcare a integrităţii din mediul universitar şi adecvarea acoperirii lor de către cadrul legal existent. În cursul întîlnirii s-a convenit formarea unui grup de lucru în cadrul parchetelor format din specialişti în conflict de interese, drepturi de autor şi corupţie care va coopera cu experţii Ministerului Educaţiei, ca şi ai societăţii civile pentru a descuraja şi pedepsi comportamentele corupte din mediul universitar.
Plagiatul, frauda, mita şi alocarea discreţionară a fondurilor, fie că e vorba de cele de salarizare, de cercetare sau de subvenţii alocate de la buget pentru burse studenţeşti sînt problemele principale care se pot întîlni în universităţi, a declarat Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele SAR şi iniţiatorul coaliţiei. „Nici legile care există nu sînt respectate peste tot”, a spus ea. „La această oră, de exemplu, sînt în curs alegeri în mai toate universităţile din ţară. Deşi legea deconspirării prevede ca aceia care candidează la posturile de rectori sau decani să depună declaraţii pe proprie răspundere dacă au colaborat sau nu cu fost Securitate, mulţi nu o fac şi nu li se întîmplă nimic”.

CUC, care include, pe lîngă ONGuri, sindicate ale profesorilor, federaţii studenţeşti şi asociaţii profesionale, are drept coordonator pe Ligia Deca, fost preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), care a participat de asemenea la această intilnire. Scopul coaliţiei este de a alcătui un top al integrităţii universitare din care studenţii să se poată informa atunci cînd aleg universitatea unde îşi vor urma studiile.

CUC poate fi contactată la cuc@sar.org.ro .BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line