Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Invitatie la dezbatere: Industria tutunului in Balcani - o investigatie jurnalistica

2008-02-07

Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii, Centrul pentru Jurnalism Independent si Centrul pentru Jurnalism de Investigatii din Sarajevo - Bosnia si Hertegovina - va invita la o discutie pe tema traficului ilegal cu tigari in sud-estul Europei.

Intalnirea va avea loc marti, 12 februarie, a.c. incepand cu orele 10:30, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent din b-dul Regina Elisabeta nr. 32, et. 1, sector 5 (Cladirea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, aflata intre Piata Kogalniceanu si b-dul Schitu Magureanu).

La eveniment vor lua parte jurnalisti implicati in proiect precum si reprezentanti ai Politiei de Frontiera si ai Autoritatii Nationale a Vamilor din Romania.

Jurnalisti de investigatie din Romania, Bosnia si Hertegovina, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania si Moldova au realizat, in perioada mai 2007 – februarie 2008, o serie de materiale si scurte filme documentare avand ca subiect traficul cu tigari din regiune. Investigatiile s-au desfasurat in cadrul proiectului Industria tutunului in Balcani - o investigatie jurnalistica finantat de Open Society Institute, New York si Tobacco Free Kids.

In cadrul intalnirii se va discuta despre:

- Afacerile in regim duty-free din zonele de granita in Europa de Est care favorizeaza contrabanda si implicarea politicului. Studiu de caz: Moldova, Bulgaria si Romania;

- Contrabanda si tigarile produse legal; producatorii de tigari din zona de granita dintre Romania si Ucraina. Studiu de caz: Ucraina;

- Contrabanda pe Internet. Studiu de caz: China;

- Crima organizata si traficul de tigari. Studiu de caz: Serbia si Muntenegru;

- Retele globale de contrabanda. Studiu de caz: Ciudad del Este – Europa – America de Sud;

- Lipsa de informatii cu privire la industria de tutun din anumite tari. Studiu de caz: Moldova;

- IRA, traficul de tigari si statiunile de la Marea Neagra.


In cadrul proiectului, fotojurnalistul Petrut Calinescu a realizat o serie de fotografii care va fi expusa marti, in cadrul intalnirii.

Pentru detalii si confirmari ne puteti contacta la: tel/fax: 021 311 1378; email: carmen @cji.ro. Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executivBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line