Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Programul de jurnalism pe probleme de sanatate mentala (Mental Health Journalism Program)

2008-03-26

Programul de journalism pe probleme de sanatate mentala se deruleaza in parteneriat cu Carter Center din Atlanta, ca parte integranta a Programului de Sanatate mentala (Mental Health Program) coordonat de prestigioasa organizatie americana.

In 2007, Alexandru Ulmanu si Paul Radu au devenit primii jurnalisti romani care au beneficiat de Bursele Roslynn Carter pentru jurnalism dedicat sanatatii mentale. Jurnalistii romani se vor alatura unui grup de alti sase bursieri din Statele Unite si doi din sudul Africii. (Informatii suplimentare sunt disponibile aici)

In cadrul programului, bursierii au de elaborat un proiect jurnalistic, editorial sau cinematografic menit sa aduca in atentia opiniei publice chestiuni legate de sanatate mentala.
Pe durata unui an, toti bursierii vor fi asistati de membrii consiliului consultativ (Journalism Fellowship Advisory Board) al Centrului Carter, format din persoane de inalta reputatie in mediul academic si jurnalistic. Bursele ofera, totodata, acces la o varietate larga de resurse documentare si de informatie, prin intermediul conexiunilor pe care Centrul Carter le-a dezvoltat cu organizatii ale consumatorilor de servicii medicale, ale familiilor, furnizorilor de ingrijiri medicale, agentii guvernamentale si din domeniul educatiei. Bursierii beneficiaza, de asemenea, de celelalte facilitati oferite de program: acces la mentori, la forumul on-line la care participa actuali si fosti bursieri, resurse de training disponibile pe pagina de web a programului.

Bursele pentru jurnalisti sunt parte a efortului international lansat de Programul de Sanatate Mentala al Centrului Carter pentru a reduce stigmatizarea si discriminarea persoanelor care sufera de boli mentale, precum si a elimina informatia incorecta sau bazata pe stereotipuri.

Scopul Centrului Carter este acela de a promova un dialog international in chestiunea sanatatii mentale, pentru a ajuta la schimbarea prejudecatilor si la reducerea stigmatizarii asociata bolilor mintale”, a declarat fosta Prima Doamna a Statelor Unite, Rosalynn Carter, co-fondatoarea Centrului Carter. “In munca sa pentru a se debarasa de conceptiile si tratamentele mostenite de la regimul comunist, Romania este confruntata cu provocari deosebite. Stimulind publicarea de reportaje corecte si oneste, prin sprijinirea bursierilor romani, vom ajuta la lansarea unei dezbateri la nivel national si la formarea unor politici informate in domeniul sanatatii mintale, intr-un moment in care Romania isi consolideaza pozitia de membru al Uniunii Europene”.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line