Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Lansarea raportului: Televiziunea in Europa, editia 2008

2008-05-14

Institutul pentru o Societate Deschisă (Open Society Institute – OSI) şi Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o masă rotundă care marchează lansarea raportului de ţară despre România al monitorizării EUMAP:
Televiziunea în Europa: Ediţia 2008

Lansarea va avea loc luni, 19 mai a.c., între 11:00 - 14:00, la Centrul pentru Jurnalism Independent, B-dul Elisabeta, nr. 32 (între Piaţa Kogalniceanu şi Liceul Lazăr), etajul 1, Bucureşti.

Prezentul raport este o actualizare a raportului Televiziunea în Europa: reglementare, politici, independenţă, realizat în 2005 de EU Monitoring and Advocacy Program (EUMAP) şi de Network Media Program (NMP) şi care includea 20 de ţări. Ediţia 2008 monitorizează evoluţiile în nouă dintre ţările încluse în raportul iniţial: Albania, Bulgaria, Republica Cehă, Italia, Lituania, Polonia, Republica Macedonia, România şi Slovacia. Aceste ţări au fost selecţionate datorită schimbărilor continue şi semnificative care se produc în peisajul lor audiovizual

Televiziunea în Europa – Ediţia 2008 reliefează principalele schimbări în legislaţia audiovizualului, în politicile sectorului şi în funcţionarea pieţelor în ultimii trei ani şi evaluează progresele – sau lipsa acestora – pe care ţările respective le-au înregistrat în îmbunătăţirea independenţei şi pluralismului sectorului.

Ca şi în cazul rapoartelor de monitorizare din 2005, şi ediţia de faţă se adresează decidenţilor, celor care formulează politicile publice, activiştilor din societatea civilă şi mediului academic deopotrivă, ca o contribuţie la efortul lor de a facilita schimbarea acolo unde aceasta este necesară.

Prezentarea raportului ne va permite să luăm în discuţie unele dintre cele mai sensibile probleme ale sectorului audiovizual din România, cum ar fi tranziţia la televiziunea digitală şi asigurarea independenţei instituţiilor publice de radio şi televiziune.

În deschiderea întâlnirii, Marius Dragomir (Network Media Program), Director de proiect şi redactor, Mark Thompson (Network MP), redactor şi Manuela Preoteasa, raportorul pentru Romania vor prezenta concluziile raportului.

În partea a doua, vor fi invitaţi să ia cuvântul reprezentanţi ai Comisiilor specializate ale Parlamentului, ai CNA, ai instituţiilor publice de radio şi televiziune, ai Ministerului Culturii, precum şi reprezentanţi ai mass-media, ai organizaţiilor profesionale.

Moderator va fi Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, partenerul pentru lansarea românească a raportului.

Mai multe detalii despre rapoartele de monitorizare sunt disponibile la <www.eumap.org>. Toate rapoartele de ţară, împreună cu analiza regională şi recomandările, sunt accesibile la <http://www.eumap.org/topics/media/television_europe>. La aceeaşi adresă pot fi accesate relatările de presă despre raport (cele disponibile on-line).

Accesul ziariştilor la eveniment se face în baza unei confirmări prealabile, din cauza spaţiului limitat. Detalii suplimentare si confirmări la Carmen Macavei, asistent executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent,  telefon: 021311 13 75, e-mail: carmen@cji.ro.

Informaţii găsiţi şi la http://www.mediapolicy.org/launch-of-the-romanian-2008-follow-up-reportBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line