Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Bursele Rosalynn Carter, editia 2008 - 2009

2008-06-10

                    

Centrul Carter (Atlanta, SUA) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunta editia romaneasca 2008-2009 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala.

Doi jurnalisti romani vor beneficia de aceste burse, care le vor permite ca, timp de un an, sa realizeze un proiect mediatic cu scopul de a explora si a aduce in atentia publicului aspecte legate de sanatatea mintala sau de bolile mintale. Bursele pentru jurnalisti sunt parte a efortului international lansat de Programul de Sanatate Mintala al Centrului Carter pentru a reduce stigmatizarea si discriminarea persoanelor care sufera de boli mintale, precum si pentru eliminarea informatiei incorecte sau bazate pe stereotipuri.

Cei doi bursieri vor fi selectionati in baza unui concurs de proiecte de catre un consiliu consultativ format din jurnalisti si specialisti in domeniul sanatatii mintale. Bursele presupun participarea la doua reuniuni ale bursierilor Rosalynn Carter (la inceputul si la sfarsitul proiectului), asistenta tehnica din partea Centrului Carter si a Centrulu pentru Jurnalism Independent pe parcursul realizarii proiectului si acces la resursele specifice (inclusiv experti) ale celor doua organizatii. In plus, fiecare bursier va primi un sprjin financiar in valoare de 2500 USD pentru elaborarea proiectului selectat.

Bursele sunt accesibile tuturor jurnalistilor, indiferent de tipul de media pentru care lucreaza (presa scrisa, radio, TV, online), inclusiv jurnalistilor free-lance. Proiectele pot include serii de articole, investigatii, reportaje, elaborarea unor filme documentare, scrierea unor carti sau orice alta forma de produs editorial.

Candidatii trebuie sa demonstreze interes fata de domeniul sanatatii mintale, solide abilitati jurnalistice si o buna cunoastere a limbii engleze. Proiectele trebuie sa raspunda unor probleme bine definitie si individualizate, sa descrie metodologia si instrumentele necesare realizarii activitatilor propuse si sa detalieze modul in care vor contribui la reducerea discriminarii si stigmatizarii persoanelor suferind de afectiuni mintale.

Dosarele de inscriere trebuie sa contina:
- curriculum vitae (in limba engleza)
- o scrisoare de intentie (in limba engleza)
- o descriere detaliata a proiectului propus (in limba romana, confrom formularului disponibil aici)
- un rezumat al proiectului (obiective, activitati, mijloace, efectul anti-stigma) (in limba engleza)
- un portofoliu de articole reprezentative ale candidatului (care pot fi sau nu pe tema sanatatii mintale) (in limba romana)


Castigatorii vor fi anuntati in data de 18 iulie 2008, prin intermediul web-siteului Centrului Carter (www.cartercenter.org ). Ei trebuie sa fie disponibili pentru deplasarea la Atlanta, in zilele de 22-24 septembrie 2008, pentru a participa la reuniunea anuala a bursierilor. Decizia finala privind selectarea candidatilor revine Centrului Carter si nu poate fi contestata.


Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 10 iulie 2008, orele 17:00. Candidatii care vor trece de prima faza a selectiei vor sustine un interviu telefonic in limba engleza, in perioada 14-16 iulie 2008.

Dosarele de inscriere se depun la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Bdul. Regina Elisabeta nr. 32, etaj 1, sector 5, Bucuresti sau prin e-mail, la bursecarter@cji.ro

Persoana de contact: Carmen Macavei, asistent executiv, tel: 0213111375, camen@cji.ro

Bursele Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala 2008-2009 reprezinta a doua editie a programului pentru Romania. Bursierii editiei 2007-2008 au fost jurnalistii Alexandru Ulmanu (jurnalist, cadru universitar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii din Bucuresti) si Paul Radu (jurnalist, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie).BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line