Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Protest fata de numirea unui politician in fruntea TVR

2007-06-28


Comunicat de presa
28 iunie 2007

Bucuresti

Protest fata de numirea unui politician in fruntea TVR

Conventia Organizatiilor de Media, Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie protesteaza ferm fata de politizarea fara precent a televiziunii publice si fata de incercarile de presiuni politice asupra Consiliului National al Audiovizualului.

Pentru prima oara in istoria post-decembrista a televiziunii publice o persoana cu functie executiva in partid a fost desemnat drept Presedinte-Director General al televiziunii publice. Acest lucru a fost posibil din cauza refuzului partidelor de a reforma legea SRR-SRTV si a fost facilitat de negocierile politice intre unele partide.

Alexandru Sassu coordoneaza Secretariatul Executiv al PSD de Marketing Politic si Cercetarea Opiniei Publice. Transferul sau in fruntea televiziunii publice nu inseamna altceva decat subordonarea politica a acestei institutii media.

Responsabile de aceasta situatie sunt toate partidele politice. Clasa politica din Romania nu s-a debarasat inca de mentalitatea comunista de a tine sub control principalele canale de informare in masa. De aceea televiziunea publica si autoritatea de reglementare in audiovizual sunt in imposibilitatea de a-si indeplini mandatul de a actiona public.

Solicitam partidelor politice sa adopte de urgenta proiectul noii legi de organizare si functionare a SRR-SRTV, proiect care garanteaza independenta reala acestei institutii. Proiectul prevede reducerea numarului de membri in Consiliul de Administratie ce pot fi numiti de partide, incompatibilitatea dintre poziti ade membru CA si functia politica, separarea functiilor de presedinte si director general (functia de decizie de cea de executie) si eliminarea posibilitatii de revocare a CA prin respingerea raportului anual de catre Parlament.

Solicitam domnului Alexandru Sassu sa nu se faca partas la politizarea TVR si sa refuze postul de Presedinte - Director general.

Facem apel catre angajatii TVR sa denunte public orice tentativa de interferenta politica in activitatea editoriala.

Solicitam parlamentarilor sa revina asupra deciziei rusinoase de astazi printr-un vot impotriva politizarii TVR in sesiunea din toamna.

Apel catre telespectatori


Daca sunteti revoltati de presiunile politice care se fac asupra TVR puneti in semn de protest o hartie igienica pe televizor, asa cum am facut noi deja – vezi fotografia alaturata. Transmiteti o fotografie cu acesta ‘instalatie’ la presa@cdep.ro, presa@senat.ro, precum si cate noi la office@mma.ro, staff@cji.ro, office@crji.org. Fotografiile colectate vor fi puse pe o pagina de web special creata pentru acest protest la www.transparentamedia.ro.
BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line