Cauta in site        
cji menu

Diverse


Youth Press Project: Adina Valean cheamă 20 de tinere la Bruxelles

2009-03-17

Adina Valean invita, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent(CJI), un numar de 20 de tinere studente si eleve de liceu la Bruxelles, in cadrul programului Youth Press Project, care urmareste familiarizarea viitorilor specialisti in jurnalism si comunicare cu institutiile si problematica Uniunii Europene.

Vizita va avea loc in perioada 13-15 aprilie 2009, iar participantele vor fi selectate din randurile studentelor la facultatile cu profil legat de comunicare si ale elevelor de liceu care intentioneaza continuarea studiilor in domeniul mentionat. Selectia are loc pe baza a doua criterii:
 -  o scrisoare de intentie, care va include doua propuneri de subiecte proprii legate de Uniunea Europeana, dintr-o perspectiva atractiva/interesanta pentru tineret.
- doua articole de enciclopedie de minimum 1000 de caractere (incluzand spatiile) fiecare, referitoare la Uniunea Europeana (persoane, institutii, alte entitati, procese politice, istoric etc.), postate pe www.eurospeak.ro, wiki-ul de notiuni europene girat si finantat de Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, grupul euroliberal, prin intermediul Adinei Valean.
Vizita are un caracter apolitic. Criteriile de selectie nu au legatura cu valorile vreunui grup din Parlamentul European sau cu vreo alta ideologie. Cele 20 de participante vor beneficia de o expunere generala cu privire la istoricul si institutiile Uniunii Europene, intalniri cu membri ai Parlamentului European, jurnalisti acreditati la Bruxelles si reprezentanti ai unor grupuri de lobby, in fine, cu Meglena Kuneva, comisar european pentru Consumer Affairs.

Tinerele dornice de a participa la Youth Press Project se vor putea inscrie in concurs prin trimiterea scrisorilor de intentie si a articolelor postate pe Eurospeak.ro la adresa de e-mail concurs@eurospeak.ro, intre datele de 16 si 30 martie. Contributiile vor fi evaluate de un juriu compus din Adina Valean (ALDE), Ioana Avadani (CJI) si Iulian Comanescu (Comanescu).

Detalii cu privire la participare in regulamentul concursului, ce poate fi accesat la http://www.eurospeak.ro/wiki/index.php/Regulament_Youth_Press_Project.

Youth Press Project este un program care nu se rezuma doar la tinerele din Romania. Cele 20 de romance invitate la Bruxelles de Adina Valean, cu sprijinul CJI, vor avea ocazia de a se intalni cu tinere din Danemarca, Germania si Marea Britanie, care participa si ele la program. Youth Press Project are loc cu girul a patru europarlamentari: Karin Riis Jorgensen (Danemarca), Silvana Koch-Mehrin (Germania), Diana Wallis (Marea Britanie), Adina Valean (România).


BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line