Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Conventia Organizatiilor de Media - Auto-reglementarea in media: Sesiune de lucru II

2009-05-04

Conventia Organizatiilor de Media (COM) s-a reunit la CJI pentru cea de-a doua sesiune de lucru cu tema Autoreglementarea in presa, in zilele de 2-3 mai 2009. I
ntalnirea a dezbatut rezultatele preliminarii ale celor doua studii realizat ein cadrul programului Media Self-regulation at Work, derulat de Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei si finantat de CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Studiile discutate fac parte dintr-o cercetare mai mare privind autoreglementarea presei din Romania. Cercetarea are doua etape, una calitativa si una cantitativa. Prima etapa, cercetarea calitativa ale carei rezultate sunt atasate, a fost necesara pentru a putea pregati instrumentul de cercetare din etapa a doua, cea cantitativa.

Demersul calitativ a avut 3 directii de cercetare: jurnalistii, liderii breslei (jurnalistii cu functii de conducere) si publicul specializat (persoanele care activeaza in domenii de activitate specializate si care intra in contact direct cu media). Rezultatele sunt de tip calitativ si nu se pot extrapola la nivelul populatiei cercetare.
Dupa aceasta etapa, va avea loc o cercetare cantitativa, reprezentativa pentru jurnalistii din Romania, iar raportul final va fi prezentat in luna iunie.
Cele doua studii se pot descarca la:

Raport Cercetare Calitativa - I

Raport Cercetare Calitativa - II

In cea de-a doua parte a intalnirii, s-a discutat elaborarea unui document unic de autoreglementare pornind de la o analiza comparativa a codurilor existente.

La dezbatere au participat reprezentanti ai organizatiilor membre ale Conventiei Organizatiiilor de Media, invitati din partea Clubului Roman de Presa, Asociatiei Jurnalistilor din Romania, Mediasind, Asociatiei Patronale a Editorilor Locali, Consiliului National al Audiovizualului, reprezentanti ai comisiilor de etica din radioul si televiziunea publica, precum si ziaristi si manageri din media romaneasca.


Evenimentul - organizat in contextul activitatilor dedicate zilei de 3 mai - Ziua Internationala a Libertatii de Expresie - a fost sustinut financiar de Open Society Institute.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line