Cauta in site        
cji menu

Programe curente


ARDOR lanseaza primul campionat de dezbateri online din Romania

2009-09-14

Bucuresti, 14 septembrie 2009

Do you speak debate? Noi credem ca da.

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) lanseaza YouSpeak, primul campionat de dezbateri online din Romania, pe trei subiecte care starnesc controverse si dileme.

Platforma www.youspeak.ro este cel mai recent spatiu de dezbatere online, propunand spre discutie motiuni privind mersul la vot, siguranta mediului online si donarea de sange. Campionatul se va desfasura in perioada octombrie – decembrie 2009, pe parcursul a trei runde; fiecare dezbatere va pune fata in fata doua echipe, afirmatoare si negatoare, ce isi vor prezenta argumentele prin patru discursuri scrise. Calitatea argumentarii va fi evaluata de un arbitru avizat, care va da castig de cauza uneia dintre parti.

Formatul de dezbatere este specific proiectului, pe site fiind pus la dispozitie un kit educational cu informatii despre argumentare, format si reguli de arbitraj.

Tinerii inscrisi in campionat au sansa de a participa la Scoala de iarna YouSpeak din decembrie, la care vor afla de la reprezentantii asociatiilor partenere cum se poate face o campanie atunci cand doresc sa schimbe ceva, iar de la trainerii ARDOR si lectorii invitati, care sunt elementele care transforma un discurs monoton intr-unul auzit si remarcat. Sesiunile de training/Workshopurile ii vor invata pe cei inscrisi sa imbine argumentarea si creativitatea intr-un discurs public, dar si persuasiunea cu etica. Detalii despre lectori pe www.youspeak.ro. Bonus, participantii vor primi internship-uri la organizatiile partenere, in ianuarie - februarie 2010.

 

ARDOR ii invita sa intre in campionat pe toti tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani, pasionati de arta argumentarii. Pentru a se inscrie in competitie, acestia trebuie sa formeze o echipa de doua persoane si sa completeze formularul de inregistrare de pe www.youspeak.ro, pana la data de 2 octombrie 2009.

Alaturi de ARDOR in acest proiect se afla trei organizatii non-guvernamentale specializate in campanii pe subiectele propuse spre dezbatere: Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent si Asociatia React, ce vor comunica prin intermediul reprezentantiilor cu participantii.


You Speak, un proiect ARDOR.
Vorbim.
Despre Romania in care traim.

Teodora Graur
PR officer
www.YouSpeak.ro
mail: teodora.graur@youspeak.ro
tel: 0766544056

Acest proiect este finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern EuropeBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line