Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Voluntari ai Corpului Pacii, elevi romani, profesori si jurnalisti editeaza o carte despre jurnalism

2009-10-20

Un grup de voluntari ai Corpului Pacii, impreuna cu elevi, profesori si jurnalisti romani, vor publica luna aceasta o carte despre jurnalism şi vor oferi gratuit cate un exemplar unui numar de 50 de scoli si biblioteci locale din intreaga Romanie.

”Primii pasi in jurnalism: cum sa conduci un ziar in scoala ta”, cartea ce ofera toate informatiile necesare despre publicarea unui ziar al scolii, a fost scrisa de voluntarii Corpul Pacii si tradusa in limba romana de elevii si profesorii care au participat la „Scoala de vara a jurnalistilor de maine” ce a avut loc la Barlad in perioada 18-26 iulie.

„Cartea contine toate informatiile esentiale despre jurnalism pe care elevii si profesorii trebuie sa le cunoasca pentru a edita propria revista a scolii”, a spus Zack Baddorf unul dintre cei doi editori ai cartii si fost jurnalist devenit voluntar al Corpului Pacii in Barlad. “Vrem sa le formam elevilor romani competentele necesare pentru a edita un ziar şi pentru o viitoare posibila cariera in jurnalism. Jurnalistii, fie ei mai noi sau mai vechi, slujesc publicul si trebuie sa aiba cunostintele necesare pentru a-si indeplini responsabilitatile”.

Cartea, care are în jur de 130 de pagini, formeaza competentele, conceptele si terminologia de baza necesare relatarii stirilor importante, scrierii articolelor de fond sau a editorialelor si realizarii de fotografii. Ea prezinta si tehnici de intervievare, de editare de articole si de realizare a formatului unui ziar. Un capitol este dedicat prezentarii principalelor tehnici de publicitate. Ghidul include activitati practice care ii ajuta pe elevi sa gaseasca o modalitate de aplicare a abilitatilor in echipa ziarului scolii.

Asociatia Cuza, cu sediul in Barlad, a oferit sponsorizare si 50 de biblioteci scolare sau locale
vor primi gratuit cate un exemplar. Elevii de toate varstele sau profesorii pot vizita pagina de internet http://primiipasi.shorturl.com pentru a cere o copie gratuita pentru biblioteca din scoala sau localitatea lor.

Cei interesati sa cumpere un exemplar pot vizita pagina de internet http://primiipasi.alturl.com. Pretul este de 20 RON si include costurile de livrare.

Cartea a fost editata in cadrul programului Taberei de Jurnalism de la Barlad în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Liceul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, Ambasada SUA din Bucuresti, Corpul Pacii si Inspectoratul Judetului Vaslui si Primaria orasului Barlad.

Pentru interviuri, ii puteti contacta pe editorii cartii:

Anca Sandu, Liceul Al. Ioan Cuza, Profesoară 0763601175

Zack Baddorf, Voluntar Corpul Pacii, 0758540028, 0746465138

E-mail: BarladJournalismCamp@gmail.com

Elevi si cadre didactice din Barlad, Botosani, Bucuresti, Constanta, Hateg, Iasi, Pascani, Roman, Slatina, si Targu Neamt, care au ajutat la redactarea cartii, pot de asemenea sa raspunda intrebarilor dumneavoastra.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line