Cauta in site        
cji menu

Programe curente


You Speak - comunicat de presa

2009-11-02

Bucuresti, 2 noiembrie 2009

Subiectul cenzurarii anumitor site-uri de internet, in dezbaterea a peste 300 de tineri, in proiectul YouSpeak

"Datorita faptului ca internetul este un spatiu public, acesta ar trebui reglementat în acelasi fel ca orice alt spatiu public si ar trebui sa se supuna acelorasi reguli de conduita morala si legala". Asa incepe una din cele peste 50 de dezbateri existente pe platforma online www.youspeak.ro, unde in jur de 300 de tineri au raspuns provocarii ARDOR de a dezbate cu argumente pro si contra, pe tema "Pentru protectia minorilor, anumite site-uri de internet ar trebui cenzurate?". (http://www.youspeak.ro/dezbateri_vizitatori.php).

"Cenzura nu creeaza o societate capabila sa constientizeze, ci una robotizata, care accepta automat, fiindu-i interzis sa aleaga" afirma una dintre echipele care infirma motiunea.

 "Statul impune, nu educa, deoarece educatia presupune confruntarea cu binele si raul, nu numai cu valori dictate". Argumentele celor cateva sute de tineri care au intrat in primul campionat de dezbateri online din Romania sunt extrem de diversificate si interesante si acopera o gama larga de idei, putand fi utilizate ca material de studiu si cercetare pentru educatori si experti.

Proiectul YouSpeak propune tinerilor din Romania o metoda originala si inovatoare de educatie si implicare. ARDOR a invitat tinerii intre 15 si 25 de ani sa intre, in echipe, in campionatul de dezbateri YouSpeak, pentru a discuta trei teme de interes major pentru societatea romaneasca: siguranta mediului online, mersul la vot si donarea de sange. Dezbaterile sunt analizate de un corp de arbitri selectati din reteaua ARDOR - profesori, studenti, alumni -, care identifica argumentele valide ale fiecareia dintre cele doua echipe, avand un regulament care puncteaza consistenta, strategia si stilul pledoariilor.

YouSpeak este realizat in parteneriat cu trei organizatii non-guvernamentale specializate in subiectele propuse spre dezbatere: Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent  si Asociatia React , organizatii care pun la dispozitie participantilor continuturi specializate si obiective asupra motiunilor.

Va invitam sa cititi, sa comentati si sa votati dezbaterile de pe platforma YouSpeak, disponibile pe site la sectiunea <dezbatere> - www.youspeak.ro/dezbateri_vizitatori.

Teodora Graur
PR officer
www.YouSpeak.ro
mail: teodora.graur@youspeak.ro
tel: 0766544056BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line