Cauta in site        
cji menu

Programe incheiate


Inca o data despre „votul obligatoriu”, in campionatul de debate online Youspeak

2009-11-19

19 noiembrie 2009, Bucuresti

Poate votul obligatoriu sa responsabilizeze electoratul si clasa politica? Daca da, in ce fel si in ce ordine? Exemplul tarilor care practica acest sistem de vot poate fi considerat unul de buna practica? Poate o astfel de masura sa compenseze lipsurile pe care sistemul educational le are in educatia pentru civism? Este absenta de la urne o „declaratie politica” ce poate fi interpretata ca un vot de protest?

 

O serie de intrebari pe care motiunea  „Introducerea votului obligatoriu in Romania este justificata?”  le pune tinerilor participanti la runda a doua a campionatului www.youspeak.ro .
Tot atatea raspunsuri argumentate, avand la dispozitie articole din reviste de specialitate, studii sau sondaje. In plus, realitatea romaneasca. Daca le veti urmari, veti afla felul in care gandesc peste 150 de tineri despre votul alb, despre votul nul sau despre notiunea de reprezentativitate. De remarcat ca in aproape toate dezbaterile se face referire la frauda electorala realizata prin cumpararea voturilor si la modul in care obligativitatea votului ar putea (sau nu) sa restranga acest fenomen.

Proiectul YouSpeak propune tinerilor din Romania o metoda originala si inovatoare de educatie si implicare. ARDOR a invitat tinerii intre 15 si 25 de ani sa intre, in echipe, in campionatul de dezbateri YouSpeak, pentru a discuta trei teme de interes major pentru societatea romaneasca: siguranta mediului online, mersul la vot si donarea de sange. Dezbaterile sunt analizate de un corp de arbitri din reteaua ARDOR - profesori, studenti, alumni -, care identifica argumentele valide ale fiecareia dintre cele doua echipe, avand un regulament care puncteaza consecventa, strategia si stilul pledoariilor. Argumentele celor cateva sute de tineri care au intrat in primul campionat de dezbateri online din Romania sunt extrem de diversificate si interesante, putand fi utilizate ca material de studiu si cercetare pentru educatori si experti.

YouSpeak este realizat in parteneriat cu trei organizatii non-guvernamentale specializate in subiectele propuse spre dezbatere: Asociatia Pro Democratia, Centrul pentru Jurnalism Independent  si Asociatia React, care pun la dispozitie participantilor continuturi specializate si obiective asupra motiunilor.

Va invitam sa cititi, sa comentati si sa votati dezbaterile de pe platforma YouSpeak, disponibile pe site la sectiunea „dezbatere”.

Acest proiect este finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

--
Teodora Graur
PR Officer
www.youspeak.ro
0766544056BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line