Cauta in site        
cji menu

Evenimente


AMBASADA SUA FELICITA CONVENTIA ORGANIZATIILOR DE MEDIA

2009-12-14

Vineri, 11 decembrie 2009, Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA, si Patricia H.H. Guy, Consilier pentru Presã si Culturã, au fost gazdele unei receptii in cinstea reprezentantilor Conventiei Organizatiilor de Media care a adoptat recent un cod deontologic unic destinat membrilor sai. La eveniment au participat reprezentanti din provincie, precum si asociati si parteneri ai Conventiei. 
La receptie au participat de asemenea Excelenta Sa, Ambasadorul Mark H. Gitenstein si doamna Gitenstein.

Discursul Dnei Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA
- pregatit pentru sutþinere -

„Bine ati venit si va multumesc tuturor pentru prezenta, mai ales acelora care au parcurs distante lungi pentru a ajunge la Bucuresti.

Este o zi speciala pentru cã avem alaturi de noi atât de multi reprezentanti ai asociatiilor de jurnalisti din provincie si membri ai organizatiei Conventia Organizatiilor de Media, care face eforturi deosebite pentru a asigura un mediu jurnalistic mai bun si mai viguros în România.

Salutam de asemenea prezenta partenerilor dumneavoastra de la alte organizatii media, precum si eforturile lor de a creste profesionalismul jurnalistilor. Din 1989 pânã în prezent ati facut progrese mari, însa democratia este o calatorie lungã care nu se opreste niciodata. Codul Deontologic elaborat de dumneavoastra este un pas in directia cea buna.

Luand in considerare modul in care au evoluat lucrurile in ultimii ani si campania electorala abia încheiata, Ambasada SUA este foarte impresionatt de eforturile pe care le-ati depus pentru adoptarea acestui cod cu efecte în toata tara.

Oferiti un exemplu minunat de colaborare între tipuri diferite de canale media, între jurnalisti din foarte multe judete, jurnalisti care vorbesc limbi diferite si care se ocupã de domenii diferite, de la jurnalism de investigatie la cel de afaceri, de la politicã la sport.

În România, totalitarismul si cenzura au înfranat libertatea jurnalistilor si libertatea lor de exprimare. Acum, cand ne apropiem de aniversarea a 20 de ani de la Revolutia românã, multi oameni lauda rolul jucat de Radio Europa Libera si Vocea Americii, care au patruns dincolo de „Cortina de Fier” si au adus informatii obiective despre evenimentele din lume în casele invadate de propagandã.

Ambasada SUA este mândrã sã sprijine presa obiectivã, corectã si responsabila din România, prin intermediul declaraþiilor publice si a programelor pentru jurnalisti sau pentru organizatii media. Programele noastre includ burse, cursuri, prelegeri ale unor specialisti americani si finantari pentru ONG-urile care organizeazã cursuri pentru jurnalisti, în Bucuresti si în provincie.

Eforturile Convenþiei Organizaþiilor de Media, dar si cele ale partenerilor dumneavoastrã vor ajuta la construirea viitorului presei românesti. O presã responsabila at profesionistã va responsabiliza autoritãþile locale si centrale si îi va face pe cetãteni sã constientizeze rolul lor. Aveti o misiune extrem de importantã si, cu cât veti da dovada de mai multa responsabilitate, cu atât veþi câstiga mai mult respect din partea publicului dumneavoastrã.

Activitatea jurnalisticã în folosul publicului si nu al intereselor anumitor persoane va consolida democratia si climatul economic si juridic din România.

Rolul Ambasadei SUA este acela de a va sustine si de a vã fi partener în eforturile dumneavoastrã. Vã asteptãm sã ne povestiti despre actiunile dumneavoastrã de a crea o presã mai bunã, sã ne solicitati implicarea în programe comune si mai ales sã ne cereþi punctul de vedere atunci când relatati despre noi.

Va multumesc pentru prezenta din aceastã searã. Un Crãciun fericit si un An nou fericit tuturor!”BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line