Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Coalitia pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene solicita sprijinul CNSAS pentru identificarea candidatilor care au colaborat cu fosta Securitate

2007-04-12

Marti, 3 aprilie a.c., reprezentantii Coalitiei pentru un Parlament Curat – Alegeri Europene (CPC-AE) s-au Intalnit cu membrii din Colegiul CNSAS cu scopul de a gasi Impreuna modalitatile prin care urmeaza a fi verificati candidatii In raport cu unul dintre cele mai importante criterii ale Coalitiei: colaborarea cu fosta Securitate.

In ce priveste alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei In Parlamentul European, am cazut de acord ca verificarea candidatilor trebuie sa fie o prioritate pentru CNSAS.
Chiar daca In legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European nu este precizata explicit cerinta prin care candidatii trebuie sa declare pe proprie raspundere daca au colaborat sau nu cu fosta Securitate, prevederile acestei legi se completeaza cu prevederile legii 373/2004 pentru alegerea Senatului si Camerei Deputatilor, unde aceasta cerinta apare explicit.

In plus, legat de acest subiect, s-a conturat necesitatea introducerii In Legea de functionare a CNSAS, aflata acum In dezbatere parlamentara, cerinta verificarii obligatorii si din oficiu a candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European.

Pe de alta parte, reprezentantii CPC-AE au solicitat membrilor Colegiului CNSAS informatii cu privire la stadiul verificarilor parlamentarilor aflati pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat din 2004, dar si In general In legatura cu membrii parlamentului. CNSAS sustine ca nu poate face publice numele persoanelor care ar fi colaborat cu Securitate decat dupa "ramanerea definitiva a deciziilor" si publicarea acestora In Monitorul Oficial, proces aflat Inca In desfasurare In acest moment si a carui finalizare este greu de anticipat.

In acelasi timp, reprezentantii CPC-AE au ridicat problema verificarii membrilor noului Guvern si au primit asigurari ca, In conformitate cu prevederile legii, acestia vor fi verificati cu prioritatea de catre CNSAS.

Pentru detalii suplimentare Il puteti contacta pe Costel Popa, coordonator CPC – AE, email: costel.popa@apd.roBACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line