Cauta in site        
cji menu

Programe incheiate


CJI si Recolamp anunta castigatorii concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009

2010-03-11

Livia Cimpoeru (Green Report - Bucuresti), Vitalie Cojocari (Pro Tv – Bucuresti), Oana Dan (Evenimentul Zilei – Bucuresti), Marius Saizu (Prima Tv – Bucuresti), Daniel Tomozei (Dacii Liberi – Sibiu) si Sorin Schiopu (Radio Romania - Targu Mures) sunt castigatorii primei editii a Concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent si Recolamp.

Cei sase jurnalisti vor participa la o excursie de documentare in Olanda, unde se vor intalni atat cu colegi de breasla, cat si cu reprezentanti ai companiilor producatoare de echipamente electrice si electronice si ai asociatiilor care desfasoara activitati de colectare si reciclare a acestor tipuri de deseuri, in special a celor provenite din surse de lumina – becuri economice si tuburi fluorescente.
Castigatorii au fost selectati in urma jurizarii celor peste 100 de materiale inscrise in concurs. Membrii juriului au fost: Lavinia Andrei (Terra Milleniul III), Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent) si Raul Pop (Recolamp).

“Dincolo de calitatea jurnalistica – pe care am considerat-o obligatorie, am premiat modul in care jurnalistii au reusit sa transpuna probleme tehnice importante intr-un limbaj accesibil si atractiv”, a declarat Ioana Avadani, Director Executiv CJI si membru al juriului.

“Ca membru al juriului am avut o sarcina foarte dificila, deoarece toti jurnalistii inscrisi in concurs au avut materiale foarte bune. Acesta este motivul pentru care in loc de cinci finalisti, asa cum anuntaseram initial, avem sase” a declarat Lavinia Andrei, Presedintele Fundatiei Terra Milleniul III.

“Cu ocazia intalnirilor de la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi si Constanta, pe care le-am avut in 2009, cu sprijinul CJI, al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, am avut ocazia sa iicunoastem mai bine pe cei peste 100 de jurnalisti care au dat curs demersului nostru. Am reusit sa facem schimb de experienta si idei cu cei care aduc in atentia publicului problematica protectiei mediului in Romania. Am convingerea ca proiectul nostru a fost apreciat si bine-venit, dovada fiind chiar numarul mare de jurnalisti inscrisi in concurs, precum si calitatea materialelor realizate. Felicitari, tuturor!”, a adaugat Raul Pop, Director General Asociatia Recolamp.

Concursul pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009 face parte din proiectul Protectia mediului in presa: cum sa scrii despre politici de reciclare, destinat jurnalistilor din Romania pe care CJI si Recolamp l-au demarat in 2009 si care continua si in 2010.


Persoana de contact: Cristina Lupu, cristina@cji.ro . Telefon: 021 3111375.

Recolamp este singura organizatie non-profit, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor sa colecteze specializat deseurile de surse de lumina si sa asigure reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Din septembrie 2007, de cand si-a inceput activitatea, Asociatia a construit si opereaza o infrastructura de colectare, cu peste 3.700 de astfel de locatii (vezi www.coltverde.ro) si a investit, in egala masura, in campanii de informare si constientizare destinate publicului larg, cum ar fi: Marea Debarasare si www.omuletiiverzi.ro . Pentru mai multe detalii privind activitatea si rezultatele Recolamp, consultati - www.recolamp.ro

 BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line