Cauta in site        
cji menu

Alte publicatii


Ghici cine apare la stiri?

2007-02-15

Ziaristul Stefan Cândea a pornit pe urmele declaratiilor lui Gigi Becali, conform carora mediatizarea intens de care s-a bucurat la Pro Tv a fost un aranjament comercial "în trei". Într-o investigatie pentru Mediaindex, un site destinat transparentei proprietatii de media din România, el documenteaza cu acte aceasta tranzactie. Desi presa din România a scris destul de mult pe aceasta tema, este pentru prima data când probele materiale care o demonstreaza sunt facute publice.

"O firma care colabora cu ProTV-ul avea o datorie fata de Steaua din drepturile TV. Eu trebuia sa platesc catre Marriott, unde aveam sediul, iar Marriott ii dadea reclama ProTV-ului. N-au mai primit banii si a fost o compensare in trei" a declarat Gigi Becali saptamana trecuta, in cadrul emisiunii Nasul de pe B1 TV. Au urmat declaratii laconice din partea celor vizati, Pro TV afirmand ca nu este agentia de PR a nimanui si ca nu-si discuta contractele comerciale. Declaratiile lui Becali au fost luate ca atare de catre ziaristi insa nimeni nu a clarificat cum a decurs tranzactia si daca aceasta tranzactie in trei a existat. Dovedita cu acte, afacerea ar fi dovada unei ingerinte crase a patronului in politica editoriala a unei redactii de stiri. In plus, ar demonstra cat de usor iti poti cumpara pe sub mana spatiu de reclama in cadrul unei puternice televiziuni private, chiar pe sub nasul CNA si a Clubului Roman de Presa. Afacerea are si un iz de evaziune fiscala, intrucat nu este clar cum au fost acoperite in contabilitatea firmelor cheltuielile amintite de Becali si cine a platit taxele aferente sumelor vehiculate.

Cititi articolul integral aici.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line