Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Colorful but Colorblind

2010-04-21

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează programul Colorful but Colorblind, program dedicat jurnaliştilor şi care pomovează utilizarea creativă a produselor multi-media în relatarea despre minorităţi.

Programul este derulat în cooperare cu Transitions Online  (Cehia), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ungaria), Media Development Center (Bulgaria) şi MEMO 98 (Slovacia) si se axează pe eliminarea stereotipurilor anti-roma din mass-media.

În cadrul etapei naţionale a proiectului, zece jurnalişti, dintre care cinci de etnie romă, vor beneficia de training în utilizarea noilor tehnologii mass-media şi vor avea ocazia să producă materiale multi-media, în cadrul unui proiect jurnalistic colaborativ

. Participanţii vor lua parte la un curs intensiv de o săptămână, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 10-14 mai 2010. Cursul va fi susţinut Rich Beckman, Knight Chair in Visual Journalism la School of Communication, University of Miami şi Distinguished Visiting Professor la Universidad de los Andes din Santiago, Chile, alături de Jim Seida, senior multimedia producer la msnbc.com. Cursul se va desfasura in limba engleza. Nu se asigura traducere.

În a doua etapă a programului (care se va desfăşura tot la Bucureşti, în perioada 4-10 iulie 2010), echipe formate dintr-un participant rom, unul român şi un trainer vor lua parte la documentări pe teren, pe o temă de interes comun. Sub îndrumarea trainerilor, jurnaliștii vor produce apoi un pachet multi-media. Materialele rezultate în urma cursului vor fi diseminate atât în ţară, cât şi pe plan european, prin intermediul portalului proiectului, site-urilor organizaţiilor partenere şi prin intermediul mass-media tradiţionale din ţările incluse în program.

În a treia etapă a programului, cei mai activi jurnalişti participanţi la etapele naţionale vor lua parte la un workshop internațional, care se va desfăşura la Praga.

Toate cheltuielile legate de transportul şi cazarea participanţilor sunt acoperite de organizatori.

Pot participa jurnalişti de la toate formele de mass-media, cunoscători ai limbii engleze şi care pot demonstra un interes față de problematica minorităţilor. Participanţii trebuie să fie disponibili pentru ambele etape ale programului național.

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să prezinte un CV, o scrisoare de intenţie prin care să descrie aşteptările lor faţă de curs şi să propună o idee de proiect multimedia şi, pentru cei angajaţi, o scrisoare din partea redacţiei care să ateste faptul că jurnalistul va putea participa la ambele sesiuni de training. Documentele vor fi redactate în limba româna.

Înscrierile se primesc până la 30 aprilie 2010 la adresa cbc@cji.ro. Candidaţii acceptaţi vor fi anunţaţi până în data de 5 mai 2010.

Acest curs face parte din programul Colourful but colourblind, finantat de Uniunea Europeana prin programul Fundamental Rights and Citizenship. Cursuri similare se vor organiza la Craiova si Sibiu.

 BACK TO TOP
 

 
 
http://fsaved.com/blog/tribune/3144617.htm
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line