Cauta in site        
cji menu

Evenimente


Conventia Organizatiilor de Media solicita protectia autoritatilor pentru jurnalistul Catalin Docea

2010-04-28

Conventia Organizatiilor de Media (COM) isi exprima ingrijorarea fata de amenintarile cu violenta la adresa jurnalistului hunedorean Catalin Docea si solicita autoritatilor sa elucideze de urgenta acest caz.
 
Integritatea fizica si chiar viata jurnalistului Catalin Docea, director al cotidianului Ziarul Vaii Jiului, din Petroşani, ar putea fi in pericol. Conform probelor existente (vezi http://www.zvj.ro/node/5058 şi proba video http://www.youtube.com/watch?v=7Gk9quSOCUI&feature=email), un grup organizat din Valea Jiului este dispus sa plateasca 2.000 de lei pentru agresarea fizica a jurnalistului. In sustinerea celor afirmate, probele sunt concludente şi alarmante.
Catalin Docea sustine ca persoanele implicate in aceasta „afacere” i-au dat de inteles ca detin informatii cu privire la programul, domiciliul, traseele pe care le frecventeaza si autoturismul acestuia. Jurnalistul considera ca toate aceste mesaje sunt menite sa il intimideze si sa il faca sa inteleaga ca este urmarit si ca „oricand i se poate intampla ceva”.

 

Catalin Docea a initiat in ultimii ani mai multe investigatii jurnalistice care vizeaza reprezentanti ai administratiei şi ai institutiilor publice, cu atributii in mentinerea ordinii publice din zona Valea Jiului.

 

La data de 19 aprilie 2010, Catalin Docea a inregistrat o plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, prin care reclama faptul ca integritatea personala şi activitatea profesionala ii sunt puse in pericol de reprezentanti şi foşti reprezentanti ai Politiei, administratiei si mediului de afaceri din Valea Jiului, in complicitate cu persoane din lumea interlopa. Pana la aceasta data, rezultatele cercetarilor intarzie sa apara, deşi probele existente sunt ingrijoratoare.

 

Conventia Organizatiilor de Media solicita Parchetului General al Romaniei si Inspectoratului General al Politiei Romane sa se implice in cercetarea si solutionarea acestui incident. De asemenea, solicita celor doua institutii o pozitie oficiala cu privire la demersurile intreprinse pana la aceasta data in acest caz.

 

COM considera ca amenintarile şi intimidarile la adresa jurnaliştilor aduc atingere libertatii de exprimare şi democratiei, situatie de neacceptat intr-un stat membru al Uniunii Europene.

In anul 2002, in localitatea Valea Jiului, jurnalista Carmen Cosman, corespondent la publicatia Romania Libera, a fost batuta in plina strada. Conform relatarilor din presa, deşi autorii au fost identificati de organele de cercetare, nici unul dintre acestia nu a suferit vreo condamnare.


Conventia Organizatiilor de Media este o alianta a 40 de organizatii de media. COM s-a format in decembrie 2001. Gasiti mai multe informatii pe www.organizatiimedia.ro.

Contact Secretariat COM: 021 313 4047/ 021 311 1375

Pentru mai multe detalii despre cazul jurnalistului Catalin Docea, accesati site-ul ActiveWatch.BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line