Cauta in site        
cji menu

Advocacy


Organizatiile de media condamna violarea dreptului la intimitate in mass media

2012-02-14

OrganizaÈ›iile semnatare îÈ™i exprimă indignarea față de decizia postului de televiziune Antena 1 de a difuza înregistrarea în care fostul premier Emil Boc este filmat în ipostaze nud, cu ajutorul unei camere ascunse.
Acest material nu poate fi considerat un produs jurnalistic, nu respectă nicio normă profesională È™i nu are nimic în comun cu informarea publicului sau cu interesul public. Difuzarea sa nu poate fi justificată cu niciun argument.

[citeste tot]

Punct de vedere cu privire la propunerea legislativa privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului)

2012-02-09

Centrul pentru Jurnalism Independent solicita Parlamentului sa respinga Legea retentiei datelor de trafic.

Argumentele organizatiilor neguvernamentale semnatare sunt disponibile aici.

[citeste tot]

Organizatiile neguvernamentale cer partidelor sa demonstreze vointa politica pentru restaurarea democratiei

2012-02-02

OrganizaÈ›iile semnatare îÅŸi reafirmă solicitarea, adresată întregii clase politice, de a lua în considerare cu maximă responsabilitate protestele manifestanÈ›ilor din BucureÈ™ti È™i din zeci de oraÈ™e din È›ară È™i străinătate. Revendicările acestora sunt semnele extreme ale unor grave disfuncÈ›ii ale sistemului democratic de care se face responsabilă întreaga clasă politică, fapt clamat explicit de participanÈ›ii la manifestaÈ›ii.

[citeste tot]

Mesajul si revendicarile ONG-urilor catre partidele politice

2012-01-25

Comunicat de presa, 25 ianuarie 2012

OrganizaÈ›iile societății civile cer întregii clase politice să ia în considerare cu maximă responsabilitate principalele revendicări ale manifestanÈ›ilor din BucureÈ™ti È™i din zeci de oraÈ™e din È›ară È™i străinătate: demisia PreÈ™edintelui României, a Guvernului È™i alegeri anticipate necomasate.
Aceste solicitări extreme relevă grave disfuncții ale sistemului democratic, fapt semnalat explicit de participanții la manifestații care se declară dezamăgiți de calitatea reprezentării politice.

Schimbarea mediului politic nu se poate face decât prin asumarea de către toate partidele, fie ele la guvernare sau nu, a unor măsuri menite să prevină încălcarea principiilor statului de drept, guvernarea discreÈ›ionară, fără respectarea ConstituÈ›iei È™i a cadrului legal, fără participarea tuturor actorilor sociali la decizia publică È™i distribuirea netransparentă È™i arbitrară a resurselor publice.

[citeste tot]

Derapaje grave ale presei in reflectarea protestelor

2012-01-21

Comunicat,  20 ianuarie 2012

In ultima saptamana, odata cu declansarea actiunilor de protest, constatam ca mass-media s-au abatut uneori de la misiunea de a informa corect si impartial publicul. Mentinerea interesului public ca principal reper in activitatea presei este cruciala. Intr-o situatie cu impact major asupra vietii sociale si politice, este explicabila intensa preocupare a unor actori politici de a o valorifica in propriul interes. Consideram insa ca jurnalistii au datoria de a servi dreptul publicului de a fi corect informat si trebuie sa evite orice situatie ce ar aservi mass-media oricarui interes partinic.  Semnatarii au constatat - in perioada 13-19 ianurarie - o serie de derapaje ale presei (scrise, audio-vizuale si online) in sensul abandonării neutralitatii si echidistantei cerute de bunele practici jurnalistice, accentuarii senzationalismului si a verificarii riguroase a informatiei.

[citeste tot]

CJI cere Parlamentului Romaniei respingerea legii privind programele culturale obligatorii la televiziuni

2012-01-06

Centrul pentru Jurnalism Independent saluta decizia Presedintiei de a retrimite Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea ÅŸi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 care introduce obligatia radiodifuzorilor de a transmite programe culturale intr-un cuantum fix. CJI solicita Parlamentului Romaniei sa respinga legea, in respectul libertatilor constitutionale de care se bucura mass-media.

[citeste tot]

World Press Institute fellowships open

2011-12-13

The World Press Institute (WPI) is offering four-month fellowships for experienced journalists outside the United States hoping to improve their understanding of American journalism.

The program aims to expose fellows to working conditions in the U.S. media. They are required to report on a variety of social issues to see how U.S. institutions respond to different social concerns. WPI hopes to promote accurate reporting about the United States by international journalists.

[citeste tot]

Invitatie la seminar: De la 'pohta ce-am pohtit' la democratia participativa: societatea civila si activitatea de advocacy

2011-09-21

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu FundaÈ›ia pentru Dezvoltarea Societății Civile, are plăcerea de a va invita la seminarul De la "pohta ce-am pohtit" la democraÈ›ia participativă: societatea civilă È™i activitatea de advocacy, care va avea loc la Miercurea-Ciuc sâmbătă, 24 septembrie 2011, orele 18:00 – 19:30, în sala Mentha a Hotelului HunguestFenyo, parter.

 

[citeste tot]

Transparenta in Uniunea Europeana!

2011-09-12

Pe 22 martie 2011 Tribunalul Curtii de Justitie a Uniunii Europene a decis ca practica Consiliului Uniunii Europene de a permite accesul la documente ce priveau negocieri legislative, doar dupa acoperirea in prealabil a numelor statelor membre ce faceau respectivele propuneri, este ilegala. In decizia sa, Tribunalul constata: “Transparenta … contribuie la consolidarea democratiei prin faptul ca permite cetatenilor sa controleze totalitatea informatiilor care au constituit fundamentul unui act legislativ. Astfel, posibilitatea cetatenilor de a cunoaste fundamentele actiunilor legislative este o conditie a exercitarii efective de catre acestia din urma a drepturilor lor democratice.”

Procesul a fost adus in fata Curtii de Access Info Europe, organizatie dedicata promovarii transparentei la nivelul Uniunii Europene.

[citeste tot]

Oxfam photo contest awards travel grant

2011-07-19

Photographers can enter an international competition.

"Click About It" is a series of international photography competitions organized by the European Journalism Centre. The third edition, co-organized with Oxfam and sponsored by the European Commission, offers the first-place winner a trip to an Oxfam project.

[citeste tot]

Selectati pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
BACK TO TOP
 

 
 
   
  DIVERSITATE
  line

  Urmariti-ne si pe Facebook

  BIBLIOTECA CJI
  line


  Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

                  PRESA DESPRE PRESA

   

  DEADLINE
  line

  24/02/2012 CEE Trust Call for applications
  27/02/2012 Knight International Journalism Award
  29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
  29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
  29/02/2012 Panoramic Photo Contest
  01/03/2012 Photo Contest
  01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
  02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
  04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
  05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
  17/03/2012 The Knight News Challenge
  31/03/2012 YouTube Video Contest
  01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

  04/10/2012 Data Journalism Awards

   
  EVENIMENTE line


    NETIQUETTE

    

   Euro Topics 
   line

    

     

    

   MEDIA INDEX
   line


   Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

     

    

   PARTENERI
   line

       

    

   SPONSORI 
   line