Cauta in site        
cji menu

Diverse


Concurs pentru jurnaliști și bloggeri

2011-10-20

Nu este vorba însă de un concurs profesional, ci de unul sportiv. JurnaliÈ™tii È™i bloggerii sunt invitaÈ›i să alerge pentru o cauză umanitară, urmând ca primii dintre ei să fie recompensaÈ›i cu premii.

Pe 29 octombrie va fi organizat un crosul “Aripi deschise”, un cros umanitar în Parcul Al. Ioan Cuza din BucureÈ™ti. Va fi o competiÈ›ie cu peste 500 de participanÈ›i, cu probe pentru copii, pentru medici È™i pentru supravieÈ›uitorii cancerului, dar È™i cu categorii special pentru jurnaliÈ™tii, bloggerii È™i alergătorii care susÈ›in cauza.

[citeste tot]

Carevasazica va invita la concurs!

2011-09-23

“Carevasăzică”, publicaÅ£ia asociaÅ£iei studenÅ£eÅŸti , revine în forţă cu pregătirea celui de-al treilea număr. După o vară în care ne-am întâlnit la Street Delivery ÅŸi am împărtăşit impresii despre lucruri mici care fac diferenÅ£a, e timpul să ne apucăm din nou de scris. De asemenea, ne mândrim cu faptul că, până în prezent, printre colaboratorii noÅŸtri s-au aflat Ana Blandiana,  Vintilă Mihăilescu ÅŸi Lavinia Gliga.

[citeste tot]

Ambasada SUA organizeaza un tur al noului sediu pentru presa

2011-08-31

Ambasada SUA are plăcerea să invite jurnaliştii la un tur al noului său sediu.

DATA: Marţi, 6 septembrie 2011
ORA: 10:30
LOCUL: Bulevardul Dr. Liviu Librescu, nr. 4-6 (în spatele Metro Cash&Carry Băneasa)

ÎNDRUMÄ‚RI: IeÅŸiÅ£i de pe DN1 la Băneasa Shopping City. ContinuaÅ£i să conduceÅ£i pe breteaua spre Metro ÅŸi Ford/Harley Davidson, după care viraÅ£i la dreapta pe bulevardul Neculai Stamatin. Clădirea ambasadei se află la aproximativ 400 m.

[citeste tot]

Comunicat de presa - Observatii la Proiectul de lege privind reţinerea datelor de trafic

2011-08-03

Ca un principiu general, organizatiile semnatare ale prezentului document au aratat in repetate randuri, inclusiv prin luari de pozitie publice la nivelul Uniunii Europene, ca Directiva Europeana 2006/24/EC privind pastrarea datelor de trafic informational constituie o incalcare a dreptului la viata privata al cetatenilor[1].

[citeste tot]

Protest fata de incalcarea legislatiei mass-media de catre AGERPRES

2010-07-19

Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, Conventia Organizatiilor de Media si Asociatia PUBLICMEDIA au sesizat Comisiile de cultura, arte si mijloace de informare in masa ale celor doua Camere ale Parlamentului, cu privire la incalcarea legislatiei mass- media de catre Agentia Nationala de Presa AGERPRES.

[citeste tot]

Invitatie la conferinta ARDOR

2010-07-13

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica ARDOR si Policy Center for Roma and Minorities deschid in acest an in proiectul Academia de Dezbateri un ciclu de conferinte publice in universitati pe teme care sunt in mijlocul unor controverse, incercand ca contureze felul in care studentii/membrii comunitatii academice utilizeaza puterea argumentelor in discursul public.

"Este indreptatita invocarea traditiei in solutionarea conflictelor de tin de nerespectarea unor drepturi civile?” este a doua motiune din serie, asupra careia se vor pronunta si Gabriel Andreescu, Valeriu Nicolae, Csaba Asztalos. Se intampla miercuri, 14 iulie, in Sala de Consiliu a Facultatii de Sociologie, Str. Schitu Magureanu 9, de la ora 17.00.

[citeste tot]

18 jurnalisti opriti la granita cu Moldova

2009-04-08

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie protesteaza fata de atitudinea autoritatilor de la Chisinau care au refuzat ieri sa permita accesul jurnalistilor romani pe teritoriul Republicii Moldova. Cerem Ministerului Afacerilor Externe si autoritatilor romane sa ia o pozitie oficiala in acest sens.

In noaptea de 7 spre 8 aprilie, cel putin 18 jurnalisti care circulau dinspre Romania spre Chisinau au fost opriti si intorsi din drum de la punctele Galati-Giurgiulesti si respectiv, Oancea-Cahul. Autoritatile moldovenesti nu au prezentat niciun motiv legal pentru refuzul accesului jurnalistilor. Autoritatile moldovenesti au invocat urmatoarele motive: lipsa unei invitatii scrise; lipsa unei asigurari medicale speciale; lipsa unei acreditari de presa din partea Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) de la Chisinau; defectiuni ale sistemului computerizat. Jurnalistii apartineau agentiilor Associated Press, EPA, France Press, Intact Images, NewsIn, Mediafax, Reuters, ziarelor Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Ziua si televiziunii Realitatea TV. Contactat telefonic, consulul Romaniei de la Chisinau, Ion Nuica, a spus ca  nu poate asista in nici un fel jurnalistii respinsi.

[citeste tot]

Youth Press Project: Adina Valean cheamă 20 de tinere la Bruxelles

2009-03-17

Adina Valean invita, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent(CJI), un numar de 20 de tinere studente si eleve de liceu la Bruxelles, in cadrul programului Youth Press Project, care urmareste familiarizarea viitorilor specialisti in jurnalism si comunicare cu institutiile si problematica Uniunii Europene.

Vizita va avea loc in perioada 13-15 aprilie 2009, iar participantele vor fi selectate din randurile studentelor la facultatile cu profil legat de comunicare si ale elevelor de liceu care intentioneaza continuarea studiilor in domeniul mentionat. Selectia are loc pe baza a doua criterii:
 -  o scrisoare de intentie, care va include doua propuneri de subiecte proprii legate de Uniunea Europeana, dintr-o perspectiva atractiva/interesanta pentru tineret.
- doua articole de enciclopedie de minimum 1000 de caractere (incluzand spatiile) fiecare, referitoare la Uniunea Europeana (persoane, institutii, alte entitati, procese politice, istoric etc.), postate pe www.eurospeak.ro, wiki-ul de notiuni europene girat si finantat de Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, grupul euroliberal, prin intermediul Adinei Valean.

[citeste tot]

O noua runda a programului de burse pentru romi in domeniul sanatatii lansat in Romania

2009-03-05

BUCURESTI - Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI) impreuna cu Fondul de Educatie pentru Romi (REF) anunta lansarea celui de-al doilea an al programului de burse destinate studenţilor de etnie romă în domeniul Medicinei şi Farmaciei în România.

Programul "Burse medicale pentru romi. Leadership in sanatate: o generatie de profesionisti in domeniul sanatatii" se desfasoara sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015 si reprezinta o initiativa fara precedent in Europa Centrala si de Est.

[citeste tot]

World’s best-designed newspapers chosen

2009-03-03

Five newspapers from around the world have been honored by the U.S.-based Society for News Design (SND) as the “World’s Best-Designed Newspapers." These papers, four from Europe and one from Mexico, showed “an impressive attention to layout detail,” SND said.

The papers were judged by whether they contain "all the right elements for good design – symbolism, aesthetics, function, accessibility," according to SND.

[citeste tot]

Selectati pagina: 1
BACK TO TOP
 

 
 
hemp oil for cancer - travel baseball teams
   
  DIVERSITATE
  line

  Urmariti-ne si pe Facebook

  BIBLIOTECA CJI
  line


  Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

                  PRESA DESPRE PRESA

   

  DEADLINE
  line

  24/02/2012 CEE Trust Call for applications
  27/02/2012 Knight International Journalism Award
  29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
  29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
  29/02/2012 Panoramic Photo Contest
  01/03/2012 Photo Contest
  01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
  02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
  04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
  05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
  17/03/2012 The Knight News Challenge
  31/03/2012 YouTube Video Contest
  01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

  04/10/2012 Data Journalism Awards

   
  EVENIMENTE line


    NETIQUETTE

    

   Euro Topics 
   line

    

     

    

   MEDIA INDEX
   line


   Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

     

    

   PARTENERI
   line

       

    

   SPONSORI 
   line