Cauta in site        
cji menu

Programe curente


Concursul Calea spre Bruxelles si-a desemnat castigatorii

2012-02-11

CâÈ™tigătorii concursului Calea spre Bruxelles, organizat de HotNews.ro È™i Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) sunt Ioan-Olivian Băzăvan (Ploiesti), Viorel Petrov (Mangalia), Vasile Răuță (oras Nehoiu, jud Buzau) È™i Ana-Irina Zamfor (Oradea). Ei vor face o vizitla la Parlamentul European de la Bruxelles, in perioada 19 -22 februarie, a.c.

[citeste tot]

Anticipate, comasate, decomasate... Nu mai intelegi nimic! Si vei vota anul acesta prima oara... "EU CU CINE VOTEZ?"

2012-01-24

Participă la programul organizat la Alexandria de Centrul pentru Jurnalism Independent È™i vei afla de ce participarea la vot este un drept È™i nu o obligaÈ›ie, cine se confruntă în alegeri È™i cine se luptă pentru votul tău. Pune-te în pielea jurnalistului care relatează o campanie electorală ca să înÈ›elegi care este diferenÈ›a dintre influenÈ›are È™i manipulare, între informaÈ›ie È™i propagandă, între promisiune È™i mită electorală.
După cele patru sesiuni interactive îÈ›i vei putea răspunde singur È™i bine informat la întrebarea "Eu cu cine votez?".
Pentru înscriere, trimite un CV È™i o scurtă scrisoare de intenÈ›ie la adresa liceeni.alexandria@cji.ro , până joi, 26 ianuarie a.c. Ai grijă să incluzi datele tale de contact (inclusiv telefon!), ca să îÈ›i trimitem toate informaÈ›iile logistice.

[citeste tot]

Eu cu cine votez? – program CJI pentru liceeni care voteaza pentru prima data

2012-01-24

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează programul “Eu cu cine votez?” dedicat elevilor de liceu care votează pentru prima oară în alegerile din 2012.

Programul constă într-o serie de patru cursuri în fiecare oraÅŸ Å£intă - Alexandria, OlteniÅ£a ÅŸi Slobozia - în care elevii vor face cunoÅŸtinţă cu procesul votării. 

[citeste tot]

Dezbatere Parlamentor: Restrictii pe piata muncii UE pentru muncitorii romani si bulgari

2012-01-23

Cea de-a treia intalnire offline organizata in cadrul programului Parlamentor.ro i-a avut drept invitati speciali pe Ionut Marin, director al Directiei de Relatii Externe din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Suzana Dobre, director executiv al organizatiei Expert Forum, precum si pe jurnalistul Ovidiu Nahoi, de la Adevarul. La dezbaterea organizata vineri, 20 ianuarie, pe tema restrictiilor aplicate pe piata europeana a muncii lucratorilor romani si bulgari, au mai participat reprezentanti ai presei si ai comunitatii Parlamentor.ro.

[citeste tot]

Restrictii pe piata muncii pentru romani si bulgari - dezbatere la CJI

2012-01-16

Hotnews.ro È™i Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită la o dezbatere cu tema RestricÈ›ii pe piata muncii UE pentru români È™I bulgari. Evenimentul va avea loc vineri, 20 ianuarie a.c., începând cu orele 11.00, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent din Bd. Regina Elisabeta, nr.32, et.1 (Clădirea FederaÈ›iei Sindicatelor Libere din Învățământ).
Întâlnirea îÈ™i propune să treacă în revistă poziÅ£iile statelor europene, argumentele invocate de acestea, să estimeze consecinÈ›ele deciziei unor state membre ale UE de a menÈ›ine restrictiile pe piata muncii pentru muncitorii români până în 2014 ÅŸi să evalueze căile de acÅ£iune la dispoziÅ£ia autorităților române în aceasta problemă

[citeste tot]

Dezbatere parlamentor: Noul cadru financiar multianual al UE, 2014 - 2020

2011-11-01

Cea de-a doua intalnire offline organizata in cadrul programului Parlamentor.ro i-a avut drept invitati speciali pe dl. Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene si doamna Esther Blythe, vice-ambasadoarea Marii Britanii la Bucuresti.

[citeste tot]

Noul Cadru Financiar Multianual al UE, 2014-2010 - dezbatere la CJI

2011-10-24

Hotnews.ro si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va invita la o dezbatere cu tema Noul Cadru Financiar Multianual al UE, 2014 - 2020. Evenimentul va avea loc joi, 27 octombrie a.c., incepand cu orele 16.00, la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent din Bd. Regina Elisabeta, nr.32, et.1 (Cladirea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant).

Intalnirea isi propune sa afle care este pozitia autoritatilor si a expertilor in legatura cu consecintele pe care Noul Cadru Financiar Multianual le are asupra dezvoltarii viitoare a Romaniei in context european.

[citeste tot]

Scoala de vara pentru liceeni la final!

2011-09-16

Scoala de vara pentru liceeni, organizata de Centrul pentru Jurnalism Independent, s-a incheiat simbata, 10 septembrie a.c. Douăzeci de elevi din ConstanÈ›a, Craiova, FocÈ™ani, HuÈ™i, IaÈ™i È™i BucureÈ™ti au fost initiaÈ›i în jurnalismul vizual. Tinerii au învățat cum se realizează un material vizual, care sunt tehnicile de editare, cum se identifică un subiect, cum se face documentarea È™i ce înseamnă munca de teren, ce reprezintă o stire sau care sunt caracteristicile scriiturii pentru mediul online.

 

[citeste tot]

Rolul dialogului in promovarea incluziunii sociale active - Intalnirea Grupului Local de Actiune din Bucuresti

2011-09-02

Luni, 29 august 2011, Centrul pentru Jurnalism Independent a gazduit ultima sesiune de formare a membrilor Grupului Local de AcÅ£iune BucureÅŸti sectorul 1 (GLA) înaintea moderării, pe parcursul lunii septembrie, a întâlnirilor deliberative cu grupuri omogene de bucureÅŸteni. Aceste întâlniri vor grupa cetăţeni din diverse categorii socio-profesionale, în efortul conjugat de a construi o imagine generală a ceea ce înseamnă bunăstarea pentru toÅ£i.

[citeste tot]

Dezbatere Parlamentor: Solutii posibile pentru "nationalizarea" deciziilor privind OMG-urile

2011-07-25

Prima întâlnire offline organizată în cadrul programului Parlamentor.ro s-a ocupat de problema Organismelor Modificate Genetic, în lumina recentei decizii a Parlamentului de la Strasbourg, care dă posibilitatea statelor membre de a restricÈ›iona sau interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor.
InvitaÈ›ii speciali au fost: dr. Iuliana Ionel (Institutul National de Cercetari Economice), dr. Nicolae Hristea (AgrBioTechRom), dr. Aurel Maxim (InfOMG). Au mai participat reprezentanti ai presei si ai comunitătii Parlamentor.ro. Întâlnirea a fost moderată de Ioana Avădani (CJI) È™i Cristian Pantazi (Hotnews).

[citeste tot]

Selectati pagina: 1 2 3 4 5 6
BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line