Cauta in site        
cji menu

Programe incheiate


Presa si minoritatile in noile state membre ale Uniunii Europene

2010-05-26

 Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) si Media Diversity Institute (MDI), Londra, anunta conferinÈ›a internaÈ›ională  Presa È™i minoritățile în noile state membre ale Uniunii Europene (Media for Diversity in New EU Countries), care va avea loc la BucureÈ™ti în 29-30 mai 2010, in sala de conferinte Rotterdam a Hotelului Tulip Inn Bucharest City, str.  Nerva Traian, nr. 3A.  ConferinÈ›a va supune dezbaterii studiul Media4Diversity, realizat de MDI È™i susÈ›inut de Comisia Europeană, care a identificat iniÈ›iativele ce combat discriminarea È™i promovează diversitatea în treizeci de țări europene. Studiul cuprinde recomandări la nivel european pentru politicieni, profesioniÈ™ti de media È™i reprezentanÈ›i ai societății civile.

[citeste tot]

Presa si discriminarea - curs pentru liceenii din Craiova

2010-04-26

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cauta liceeni curiosi sa afle care este legatura dintre presa si discriminare, dintre presa si interesul public, cum poate discursul instigator din mass-media sa afecteze minoritatile si cum pot fi folosite noile tehnologii in mod responsabil si eficient.

Cursul Presa si discriminarea are ca public tinta 20 de tineri din Craiova, dintre care 10 de etnie roma. Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea temelor realizate), sapte elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti in luna august 2010, cu finantare oferita de Fundatia Dinu Patriciu.

 

[citeste tot]

Politici publice in domeniul protectiei mediului - curs la Brasov

2010-04-14

Centrul pentru Jurnalism Independent, in parteneriat cu Recolamp si Ambasada Statelor Unite, organizeaza – la Brasov - cursul Politici publice in domeniul protectiei mediului, ca parte a programului Buna Guvernare – un drept fundamental al omului.

Cursul este destinat jurnalistilor din Brasov si judetele limitrofe.

Evenimentul va avea loc in 24 – 25 aprilie a.c. si va fi sustinut de Livia Cimpoeru (Green Report) si Emilia Chiscop (Ziarul de Iasi).

[citeste tot]

Presa si discriminarea - curs pentru liceenii din Bucuresti

2010-04-06

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cauta liceeni curiosi sa afle care este legatura dintre presa si discriminare, dintre presa si interesul public, cum poate discursul instigator din mass-media sa afecteze minoritatile si cum pot fi folosite noile tehnologii in mod responsabil si eficient.

Cursul Presa si discriminarea are ca public tinta 20 de tineri din Bucuresti, dintre care 10 de etnie roma. Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea temelor realizate), sapte elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti in luna august 2010, cu finantare oferita de Fundatia Dinu Patriciu.

[citeste tot]

CJI si Recolamp anunta castigatorii concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009

2010-03-11

Livia Cimpoeru (Green Report - Bucuresti), Vitalie Cojocari (Pro Tv – Bucuresti), Oana Dan (Evenimentul Zilei – Bucuresti), Marius Saizu (Prima Tv – Bucuresti), Daniel Tomozei (Dacii Liberi – Sibiu) si Sorin Schiopu (Radio Romania - Targu Mures) sunt castigatorii primei editii a Concursului pentru cel mai bun jurnalist de mediu in 2009, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent si Recolamp.

[citeste tot]

Buna guvernare - drept fundamental al omului

2010-03-03

Centrul pentru Jurnalism Independent anunta lansarea programului Buna guvernare - drept fundamental al omului.
Programul isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea coruptiei in administratia locala, prin consolidarea capacitatii presei de a monitoriza buna functionare a autoritatilor locale, atat la nivel strategic (dezvoltarea de politici publice, construirea bugetelor), cat si la cel al implementarii practice.

In cadrul programului, CJI deruleaza la Cluj si Constanta, in perioada martie – octombrie 2010, cate un modul de pregatire destinat jurnalistilor din mass media locale din intreaga tara (presa scrisa, radio, TV, online).

[citeste tot]

Presa si accesul la sanatate in comunitatile de romi - editia regionala

2010-01-20

Programul s-a derulat in perioada octombrie 2008 - decembrie 2009 si si-a propus sa creasca vizibilitatea problemelor de sanatate ale comunitatilor de romi din regiune, plansandu-le intr-o perspectiva mai generala, vizand reducerea saraciei, incluziunea sociala sau lupta impotriva coruptiei, etc.

Articolele de mai jos reprezinta rezultatul investigatiilor conduse de Emilia Chiscop (Iasi), Adina Bocai (Constanta), Petru Zoltan (Bucuresti), Hannelore Acarnulesei si Ovidiu Petrovai (Deva), in perioada octombrie – decembrie 2009, in etapa a doua a proiectului.

[citeste tot]

Inca o data despre „votul obligatoriu”, in campionatul de debate online Youspeak

2009-11-19

19 noiembrie 2009, Bucuresti

Poate votul obligatoriu sa responsabilizeze electoratul si clasa politica? Daca da, in ce fel si in ce ordine? Exemplul tarilor care practica acest sistem de vot poate fi considerat unul de buna practica? Poate o astfel de masura sa compenseze lipsurile pe care sistemul educational le are in educatia pentru civism? Este absenta de la urne o „declaratie politica” ce poate fi interpretata ca un vot de protest?

 

[citeste tot]

Populatie si dezvoltare: cum sa scrii despre tendintele demografice

2009-10-22

Programul  s-a adresat jurnalistilor din Bucuresti, Craiova, Iasi si Targu Mures, interesati de domeniul demografic si de implicatiile sale sociale, politice, economice si asupra sanatatii. El a fost derulat in perioada septembrie - noiembrie 2009, cu finantare din partea Fondului ONU pentru Populatie - UNPFA.

Cursurile au propus o abordare profunda si dinamica a unor subiecte precum scaderea natalitatii, migratia sau starea de sanatate a populatiei, pornind de la ideea ca povestile ce se ascund in spatele statisticilor vorbesc despre realitati care vor defini viitorul Romaniei pentru urmatorii 50 de ani.

[citeste tot]

Educatie civica prin jurnalism - Cursuri la Craiova

2009-02-06

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) selecteaza 25 de liceeni si 5 cadre didactice din Craiova pentru programul de pregatire jurnalistica Educatie civica prin jurnalism. Participantii vor fi initiati in tehnicile de baza ale jurnalismului si fotojurnalismului precum si in etica jurnalistica si vor fi asistati in pregatirea, realizarea si editarea propriilor materiale jurnalistice.

Pe baza rezultatelor obtinute (activitatea la cursuri, calitatea materialelor realizate) cinci elevi vor fi selectati pentru a participa la o scoala de vara de o saptamina, ce se va desfasura la Bucuresti, in perioada iulie – august a.c. Vor fi invitate sa participle la scoala de vara si cadrele didactice care au demonstrat cel mai puternic interes pentru presa scolara.

[citeste tot]

Selectati pagina: 1 2 3 4 5 6
BACK TO TOP
 

 
 
 
DIVERSITATE
line

Urmariti-ne si pe Facebook

BIBLIOTECA CJI
line


Biblioteca ofera o importanta colectie de carti, periodice, casete video, baze de date pe CD-Rom, precum si acces gratuit la Internet.

              PRESA DESPRE PRESA

 

DEADLINE
line

24/02/2012 CEE Trust Call for applications
27/02/2012 Knight International Journalism Award
29/02/2012 Journalism Fellowship on Poverty
29/02/2012 Photo Contest on Health Issues
29/02/2012 Panoramic Photo Contest
01/03/2012 Photo Contest
01/03/2012 MIT Journalism Fellowships
02/03/2012 International Women's Media Foundation Award
04/03/2012 Political Reporting Course offered by Reuters
05/03/2012 Bursa pentru Excelenta in Jurnalism
17/03/2012 The Knight News Challenge
31/03/2012 YouTube Video Contest
01/04/2012 Balkan beyond Borders Short Film Festival

04/10/2012 Data Journalism Awards

 
EVENIMENTE line


   NETIQUETTE

   

  Euro Topics 
  line

   

    

   

  MEDIA INDEX
  line


  Media Index este primul portal care ofera informatii despre structurile de proprietate ale companiilor de media si interesele economice al proprietarilor, dar si despre jurnalisti. Acestia din urma au posibilitatea de a se inregistra intr-o baza de date care are rolul de a facilita schimburile profesionale interne si internationale si de a stimula cooperarea intre profesionistii de media.

    

   

  PARTENERI
  line

      

   

  SPONSORI 
  line